Švajcarska - Andermatt - skijanje - ski
+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Andermatt

Početna strana  >  svajcarska  >  Andermatt
Smeštaja
1 Smeštaja
Staza
180km Staza
do
1444m do 2961m

AndermattUSPONI I PAD
Kao najvažnija stanica na prevoju Gotthard, Andermatt je pre jednog ipo veka beležio do 60.000 posetilaca godišnje. Posao je procvetao, a krajem 19. veka je potpuno stao preko noći otvaranjem železničkog tunela ispod Gotharda. Spas za žitelje je bila vojska koja je izgradila utvrđenja suočena sa rastućim svetskim tenzijama, uglavnom na Gothardu. Sudbina mesta je tako bila zapečaćena 130 godina.

SVEŽ VETAR
Posle povlačenja vojske, azijski investitor odvažio se za najveći projekat u turističkoj istoriji Švajcarske. Vlada Konfederacije izuzela je njegovu kompaniju Andermatt Swiss Alps iz Kolerovog zakona koji ozbiljno ograničava poslove stranaca sa nekretninama u Švajcarskoj. Istovremeno, projekat je izuzet za propisanu kvotu od 20 odsto, od ukupnog broja, za stanove za odmor ili kuće koji nemaju status stalnog boravka, što investitoru omogućava izgradnju stanova za prodaju, a ne samo za turizam.
Novo naselje na padinama starog Andermatta gradi se ubrzanim tempom - do sada su potrošili oko 40 odsto ukupnog investicionog budžeta od 1,8 milijardi franaka. Pored celogodišnjeg, zimski turistički proizvod je već spreman - 180 kilometara staza i moderna žičara, za šta je obezbeđeno dodatnih 135 miliona franaka.

007 I WILLIAM TELL
Andermatt leži u kantonu Uri, koji se 1921. godine među prvima spojio u zajednicu iz koje je kasnije nastala Švajcarska konfederacija. Najpoznatija ličnost kantona je legendarni borac za slobodu William Tell, koji je u epovima opevan od 14. veka. Navodno je ubio tiranina Gesslera, koji je prisilio Tell-a da puca lukom u jabuku na glavi svog sina. Pogodio je jabuku, kasnije i Geslera, a danas simbol kantona Uri krasi njegova slika sa lukom u ruci i moto Duša Švajcarske.
Nostalgičari čoveka koji je ubio najviše Aston Martina u istoriji automobilizma takođe hodočaste na ova mesta. 1964. godine, jer je Andermatt bio jedno od mesta snimanja filma Goldfinger, James Bond (tadašnji Sean) je odseo u hotelu Bergidyll i njegova soba se od tada nije menjala, smatrajući se jednom od glavnih lokalnih atrakcija.

PODMLAĐENO I SAVREMENO
Skijanje na ovim padinama nije novotarija, jer je prva žičara izgrađena još 1937. Na nesreću (ili na sreću savremenika) nastavak nije bio dovoljno smeo da održi korak sa konkurencijom.
Posle preokreta poslednjih godina, mesto i skijalište pokazuju potpuno drugačije lice. 2012. godine žičare Andermatt i Sedrun spojile su se u jednu da bi olakšale skijašku vezu. Sa šest izgrađenih žičara, šestoseda i osmoseda i tri pokretne trake za decu (i gondolom sa 10 osoba u izgradnji), cilj je postignut za trenutak. Ako uzmemo u obzir odnos novih i starih instalacija, on je, inače, postao najmodernije skijalište u Švajcarskoj.U mestu se nalazi:


1 Spa centar:
Radno vreme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Otvoren parking:
Raspoloživost i dimenzije vozila obavezno proverite na kontakt telefone objekta!
1 Garaža:
Raspoloživost i dimenzije vozila obavezno proveriti na kontakt telefone objekta!
1 Turist biro
1 Banka/bankomat
1 Prodavnica suvenira
1 Pošta
1 Doktor
1 Zubar

Dodatna ponuda:


1 Klizalište
1 Sanke sa konjskom zapregom
1 Krpljanje
1 Ski turing

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.