Nendaz
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Nendaz

Početna strana  >  svajcarska  >  Nendaz
Smeštaja
23 Smeštaja
Staza
412km Staza
do
1400m do 3330m

NendazU središnjem delu ski regije 4 Vallées, Nendaz okupan je suncem 300 dana u godini, nudi brz pristup legendarnom vrhu Mont-Fort i drugim rutama za freeride. Drevno selo zadržalo je tradicionalnu atmosferu, jer su i nove zgrade drvene. Skijalište sjajno za porodice ali i za mlade. Ukratko: svetsko skijanje iznad sela sa porodičnom atmosferom.

Turistička istorija mesta datira iz četrdesetih godina 19. veka, kada su britanski planinari i drugi putnici iz severnih zemalja otkrili Valais. Danas se Nendaz sastoji od 15 manjih i većih okruga, koji su rasejani na različitim nadmorskim visinama između reke Rone i najvišeg sela Siviez (1.730 m nadmorske visine).

SKIJAŠKI MIKS
Glavno odmaralište je Haute-Nendaz, odakle se žičara penje na 2.200 metara visoku planinu Tracouet. Sa vrha se poput lepeza spuštaju ski staze. Na prevoju sa susednim vrhom Dent de Nendaz je jezero Lac Noir, koje se napaja iz podzemnog lednika.
Žičara Vas podiže na 3.330 metara gde je glečer Mont-Fort: jedna od najlepših panorama na svetu, gde ima najviše snega.

WELLNESS ZA SVE
Le Spa des Bisses je veliki i dobro opremljen wellness centar.
Ponuda opuštanja je raznolika, čak možete iznajmiti privatni spa centar sa finskom i turskom saunom, jacuzzijem i terasom. Deca mlađa od 16 godina takođe su dobrodošla do 18 sati. Uredili su im zaseban kutak.

DOLINA TRADICIJE
Na svakom kilometru nailazićete na brojne kontraste prirode, arhitekture i drugih posebnosti. Pored tradicionalnih drvenih kuća, mlinova i drugih zgrada, staro selo Haute-Nendaz krije i Musée Nînd’Art, koji na 190 kvadratnih metara opisuje tradiciju ovog mesta.
Kao što i priliči Alpima, među kulinarskim specijalitetima možete naći sušeno meso, sir i med, proizvodi se čak i vino. Najpoznatiji su po - kajsijama. Na tom području je popisano čak 30 sorti, a kajsije su pravi ambasadori Nendaza. Ima ih od juna do septembra, a zimi ih možete isprobati sušene, natopljene sirupom, kao džem ili kao aperitiv koji se zove abricotine. Nemojte se iznenaditi proizvodima i pićima od maline - Nendaz je navodno najveći proizvođač ovog voća u Švajcarskoj.U mestu se nalazi:


1 Spa centar:
Radno vreme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Turist biro
1 Banka/bankomat
1 Prodavnica suvenira
1 Policijska stanica
Police Municipale, +41 27 289 58 50
1 Pošta
1 Doktor
1 Zubar
1 Apoteka

Dodatna ponuda:


1 Klizalište
1 Krpljanje
1 Ski turing
1 Noćni klub / diskoteka

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...