Švajcarska - Bettmeralp - skijanje - ski
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Bettmeralp - Aletsch Arena

Početna strana  >  svajcarska  >  Bettmeralp - Aletsch Arena
Smeštaja
9 Smeštaja
Staza
104km Staza
do
1845m do 2869m

Bettmeralp - Aletsch ArenaAletsch Arena se sastoji od tri dobro povezane ski regije iznad sela na velikoj nadmorskoj visini: Riederalp, Bettmeralp i Fiescheralp, do kojih turisti mogu doći samo pešice ili žičarima, od kojih se svaka penje u svoje selo.

Vožnja gondolom iz doline, iz lako dostupnih mesta Morel, Betten Talstation ili Fiesch, traje sedam do deset minuta. Glavno polazište za uspon na planinski centar Aletsch Arena postalo je mesto Fiesch u decembru 2019. godine, gde je izgrađeno transportno čvorište sa železničkom i autobuskom stanicom i direktnim pristupom novoj gondoli D-Line sa 48 kabina sa po deset sedišta. Gondola putnike i prtljag vozi do 1.144m visokog mesta Fiescheralpa, gde se nalazite u odmaralištu bez saobraćaja.

Pored dobro održavanih staza svih nivoa, postoje i snežni parkovi, half pipe i freeride tereni. A najbolji deo je - smeštaji ski-in/ski-out. U Aletsch Areni kada izađite kroz vrata pravo ste na ski stazi.
Ovde uživaju i planinari. Porodična visoravan Aletsch ima 75km održavanih zimskih pešačkih staza. Na 3km dugoj uređenoj stazi za krplje između Bettmeralpa i Riederalpa možete uživati u netaknutom zimskom pejzažu, ski trkačima koji ostavljaju trag oko jezera poznatog kao Bettmersee ili na golf terenu Rideralp. Klizači na ledu uživaju u prirodnom klizalištu u Bettmeralpu. 13-kilometarsko sankalište od Fiescheralpa do Laka u dolini pruža dosta dodatnog adrenalina.
Nijedno od tri sela nema komercijalni sadržaj, pa odaberite Altech Arenu za miran odmor i crpite pozitivnu energiju kojom su ova mesta puna - duž grebena iznad glečera Aletsch, čak i panoramskih energetskih tačaka Harmoni (Bettmerhorn) i Jasnina i zadovoljstvo (oboje Eggishorn).U mestu se nalazi:


1 Spa centar:
Radno vreme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Turist biro
1 Prodavnica suvenira
1 Doktor

Dodatna ponuda:


1 Zatvoren teniski teren
1 Klizalište
1 Sanke sa psećom zapregom

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...