PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Jahorina

Početna strana  >  Bosna-i-Hercegovina  >  Jahorina
Smeštaja
34 Smeštaja
Staza
48km Staza
do
1300m do 1890m

JahorinaJahorina leži jugoistočno od Sarajeva, od kojeg je udaljena samo 30 kilometara. Mešavina hladne kontinentalne i blage mediteranske klime zdrava je i prijatna - i leti i zimi. Autentičnu atmosferu obogaćuje debeli snežni pokrivač tokom zime. Sa najvišeg vrha Ogorjelica (1.916m nadmorske visine) pruža se pogled na okolne planine Bjelašnicu, Romaniju, Klek i Treskavicu. Pogled se prostire i dalje, na više od 100 kilometara udaljene obrise Zlatibora, Zlatara, Durmitora i drugih planina. Veći deo skijališta prekriven je šumama koje doprinose zimskoj idili. Netaknuta priroda u podnožju i visokoplaninsko okruženje iznad šumske granice nikoga nisu razočarali, a u posljednje četiri godine skijaška ponuda je takođe dista napredovala.

OLIMPIJSKA TRADICIJA

Jahorina nije samo moderno skijalište, već planina sa bogatom sportskom tradicijom. Domaćin Zimskih olimpijskih igara bilo je Sarajevo 1984. godine, a na ovim stazama su se održavale trke slaloma, veleslaloma i spusta za žene. Legendarne staze su obnovljene i pozivaju vas na ozbiljno skijanje, zajedno sa simbolima olimpijskog duha ove planine - pet krugova za obavezni selfi i novi olimpijski plamen u Poljicama.

ODLIČNO SKIJANJE

Dobra konfiguracija terena, sa snegom velike debljine i transformacijom skijališta, koje nudi 45 kilometara staza za skijanje i 10 kilometara staza za trčanje, svrstava Jahorinu među najbolja zimovališta na Balkanu. Dodajte tome poslovično dobru zabavu i jedinstvenu kuhinju po izuzetno atraktivnim cenama. Obnovljene i nove staze i objekti sa ažuriranim sistemom osnežavanja garantuju 130 skijaških dana godišnje. Proširene staze uglavnom se spuštaju kroz šumu, ali se delimično protežu i iznad šumske granice sa koje se pruža predivan pogled na okolna brda. Takođe ima dovoljno (neobeleženih i nezaštićenih) freeride terena, kao i prelepih panoramskih ruta za turiste skijaše.

VESTI

JAHORINA je poslednjih godina pisala priču o uspehu. Nove staze, nova gondola sa ažuriranim sistemom osnežavanja osiguravaju 130 dana izvrsnog skijanja. Olimpijska lepotica '84. predstavlja jedinstvenu ravnotežu između kvaliteta skijališta, prelepe prirode, poslovično dobre zabave i jedinstvene kuhinje. Sve to, naravno, po izuzetno atraktivnim cenama. Ski staze na Jahorini pogodne su za sve ljubitelje skijanja, bez obzira na skijaško umeće. Posebna je po odličnim skijaškim stazama, koje se delimično protežu izvan šumske granice sa prelepim pogledom na okolna brda. Postoji ukupno 48 km skijaških staza za početnike i najzahtevnije skijaše koji se mogu okušati na olimpijskoj ski stazi. U svakom slučaju, Jahorina je jedno od najljepših skijališta na Balkanu, a po kvalitetu i ceni se izdvaja u odnosu na skijališta u Sloveniji, Austriji i Italiji.
Vesti u skijaškoj sezoni 2021/2022 - nova gondola Poljice sa najnovijom tehnologijom, svetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3600 skijaša na sat, će značajno rasteretiti Poljice, olakšati skijanje po hladnom i jakom vetru i produžiti letnju sezonu . U izgradnji su dve šestosedne žičare, izgradnja u Rajskoj dolini je već započela, planirano je premeštanje šestosednih žičara iz Poljica u Trnovo, kao i izgradnja dve žičare za spust, gde se održalo Olimpijsko takmičenje 1984. godine. ., što će takođe povećati promet skijaša. Izgradnja novog sistema za osneživanje na 7 km ski staza je već počela, a postojeće će se dodatno urediti i zatraviti. Ljubitelje noćnog skijanja svakako će obradovati projekat osvetljene staze Novak Đoković u dužini od 1.000m, čime će se ponuda uveče dodatno proširiti na ukupno 5 km skijaških staza za noćno skijanje. Već u maju počeli su radovi na snežnom sistemu skijališta Prača (leva strana). Ski staza će biti pokrivena snegom duž celih 1300 metara. U maju je počela izgradnja nove staze: Osmice - Ogorjelica - Poljice, kružni tok.
U skorijoj budućnosti moći će se ući u Olimpijski centar Jahorina putem od Pala do Osmica, gde vodi nova ruta za Podgrab. Kružni tok će krenuti od Osmice, zatim ispod hotela Vučko prema magistralnom putu prema Prači.
Izlaz iz novog pravca puta i kružnog puta biće put prema Ogorjelici desno i nazad u Poljice i prema naselju Šator. Sadašnja trasa puta od Poljica do Osmiča biće jednosmerna ulica kao izlaz sa Jahorine.
Uskoro će početi sanacija putne mreže Pale - Jahorina.U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U naselju ima više prodavnica.
1 Pekara
U naselju ima pekara.
1 Otvoren parking:
Raspoloživost i dimenzije vozila obavezno proverite na kontakt telefone objekta!
1 Turist biro
TIC Jahorina, telefon +387 57 272 200.
1 Banka/bankomat
U naselju ima banka i bankomat.
1 Prodavnica suvenira
Više manjih prodavnica i tezgi sa suvenirima i lokalnim proizvodima.
1 Policijska stanica
Policija: 122.
1 Pošta
Pošta u hotelu Bistrica, zatvorena subotom i nedeljom.
1 Doktor
Hitna pomoć: 124.
1 Prva pomoć
Hitna pomoć: 124.
1 Gorska služba
Gorska služba spašavanja: 124.

Dodatna ponuda:


1 Kuglanje
Bowling u hotelu Termag, rezervacije na telefon +387 57 270 422.
1 Klizalište
Otvoreno klizalište ispred hotela Bistrica, mogućnost najma klizaljki.
1 Krpljanje
Krpljanje sa vodičem, organizovano svaki dan u zavisnosti od vremenskih uslova. Informacije i rezervacije na telefon + 387 66 333 202.
1 Ski turing
Vođene ture po okolnim planinama u pratnji licenciranog vodiča. Mogućnost najma opreme. Informacije i rezervacije na telefon + 387 66 333 202.
1 Noćni klub / diskoteka
Ice club Jahorina.

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...