Andorra la Vella | Skijanje Andorra | SKIFUN
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Andorra La Vella

Početna strana  >  Andorra  >  Andorra La Vella
Smeštaja
1 Smeštaja
Staza
210km Staza
do
1710m do 2640m

Andorra La VellaAndorra la Vella je glavni grad kneževine Andorre. Nalazi se u istoimenoj regiji, na nadmorskoj visini od 1023m. Takodje je i grad na najvišoj nadmorskoj visini u Evropi. Broji oko 23000 stanovnika, a glavne indrustrijske grane su turizam i trgovina. Interesantan podatak je da je ovaj grad, glavni grad Andorre jos od 1278 godine.
Grad se nalazi u dolini izmedju planina Valira del Nord i Valira del Orient, koje pripadaju planinskom vencu Pirineji. Zbog svoje odlične lokacije, i dobro organizovanog lokalnog busa koji se plaća na licu mesta, lako i brzo možete stići do sve tri skijaške regije u Andorri. Do prve gondole Funicamp u naselju Encamp, koje pripada najvećoj skijaškoj regiji Andorre - Grandvalira, lokalnim busom stižete za svega 10ak minuta (udaljena je 7km od centra grada). Gondola La Massana koja vodi iz istoimenog mesta do skijaške regije Val Nord – Pal Arinsal je udaljena od centra grada 6km (12min lokalnim busom). Treća skijaška regija Ordino Arcalis, ujedno i najdalja skijaška regija od grada, je udaljena 22km (oko 30min lokalnim busom).
Karakterističan je po dobrom i jeftinom shoppingu, zbog niskih poreza. Takodje ima veliku ponudu različitih kafića, pubova, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom. Noćni život u ovom gradu je raznovrstan, i svako može pronaći idealno mesto za provod.


U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Otvoren parking:
Raspoloživost i dimenzije vozila obavezno proverite na kontakt telefone objekta!
1 Turist biro
Plaça de la Rotonda, s/n Andorra la Vella; (+376) 750 100
1 Banka/bankomat
Više banki i bankomata se nalaze u naseljima
1 Policijska stanica
(+376) 872 000
1 Pošta
Prat Gran, 6 Escaldes-Engordany; (+376) 816 297

Galerija

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...