El Tarter | Skijanje Andorra | SKIFUN
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


El Tarter

Početna strana  >  Andorra  >  El Tarter
Smeštaja
5 Smeštaja
Staza
210km Staza
do
1710m do 2640m

El TarterEl Tarter je malo i simpatično skijaško mesto koje pripada regiji Kanilo. Smešteno je na savršenoj lokaciji, u samom srcu skijaškog područija Grandvalira. Nalazi se na 1766m n.v. Izgrađeno je od lokalnog kamena, što daje utisak kao da se nalazite u ,,razglednici“. Od glavnog grada Andorra La Vella udaljeno je 17km, dok je od narednog mesta Soldeu udaljeno svega 3km. Kroz ovo mesto saobraća šatl bus koji povezuje i ostala naselja Andore i naplaćuje se izmedju 2eur i 4eur za svaku vožnju(u zavisnosti od zone u koju idete). Lokalni jezik je katalonski ali svi domaćini govore savršeno engleski jezik.
Ono što je karakteristično za ovo mesto, i upravo zbog toga je i adrenalinski deo skijaškog područija Grandvalira je:
Snowpark El Tarter – jedan je od najdužih u Evropi. Vrlo je dinamičan i dizajniran je tako da za svakoga ima po nešto zabavno. Takodje poseduje strmiji i zahtevniji deo, za prave skijaše i bordere.
Staza Aliga – najduža crna staza u skijaškom područiju Grandvalira. Poznatija po tome što je bila domaćin Svetskog kupa u alpskom skijanju 2016 godine. Odobrena je od strane FIS-a za Svetska takmičenja.
Galerija

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...