PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Borovets

Početna strana  >  Bugarska  >  Borovets
Smeštaja
22 Smeštaja
Staza
58km Staza
do
1300m do 2925m

BorovetsBorovets je jedno od najvećih skijališta u Bugarskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1300m na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom.

Naselje je formirano krajem XIX veka i bilo je poznato kao Chamkoria (Borova šuma) sve do sredine XX veka. Na samom početku više je bio letnja destinacija i poznato lovišete tokom zime dok se nakon 70-tih godina XX veka nije proširio, obogatio svoju ponudu velikim hotelima u alpskom stilu kao i infrastrukturom za zimske sportove i tako postao moderan zimski centar.
Blizina glavnom gradu i prijatna klima (hladna i sveža leta kao i veoma snežne zime) pretvorili su Borovec u odličnu destinaciju za ljude koji vole da provode svoj odmor na planini.

Ski područje Borovets uključuje 24 ski staze totalne dužine preko 58km, cross-country staze, staze za noćno skijanje, deo za decu. Skijašima su na raspolaganju 12 modernih i dobro održavanih liftova.
Staze su raspoređene na tri dela: Sitnyakovo – Martinovi baraki, Markudzhik i Yastrebets. Staze su različitih kategoria i pogodne su kako za početnike tako i za napredne skijaše.
Staze za cross-country skijanje su duge 35 km i najmanje 6 m široke, napravljene su prema standardima Internacionalne Ski Federacije.

Hoteli i smeštaj u Borovecu su brojni i raznovrsni od luksuznih hotela do udobnih šaleta sa saunom. Pored toga, postoji i dosta privatnih vila.
U Borovecu se nalaze i brojni sadržaji koji uključuju restorane, picerije, barove i diskoteke. Mesto nudi dobre uslove za opuštanje i ima sve što je potrebno za prijatan odmor, uključujući prodavnice, apoteke, menjačnice, banke, bankomate, medicinske usluge itd.
Odmaralište nudi izuzetno dobre uslove za sport i opuštanje. Veći hoteli imaju bazen, saunu i spa centar sa velikom ponudom tretmana.U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U mestu ima više prodavnica.
1 Turist biro
TOURIST INFORMATION CENTER - SAMOKOV, Tel: +359 722 60313
1 Banka/bankomat
Banke se nalaze u gradu Samokov.
1 Prodavnica suvenira
U mestu ima više radnji sa suvenirima.
1 Policijska stanica
Policijska stanica se nalazi u gradu Samokov.
1 Pošta
Pošta se nalazi u gradu Samokov.
1 Bolnica
Bolnica se nalazi u gradu Samokov.
1 Doktor
U mestu postoji medicinski centar koji radi 24h.
1 Prva pomoć
Broj hitne pomoći: 112.
1 Zubar
Zubar se nalazi u gradu Samokov.
1 Apoteka
Apoteke se nalaze u gradu Samokov.
1 Gorska služba
Gorska služba spašavanja: +359887100243.

Dodatna ponuda:


1 Noćni klub / diskoteka

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...