Alta Badia | Skijanje Italija | SKIFUN
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Alta Badia

Početna strana  >  Italija  >  Alta Badia
Smeštaja
30 Smeštaja
Staza
130km Staza
do
1300m do 2778m

Alta BadiaSKIJAJTE S UKUSOM

Ischl, Lech-Zürs in Kitzbühel, St. Moritz in Gstaad, Aspen, Soči i kazahstanski Almaty - sav luksuz se u decembru okuplja u Alta Badii, da zajedno sa majstorima skijanja proslave uspeh svojih skijaških centara.

Alta Badia u srcu Unescovih Dolomita se zadnjih godina razvija u odličnu kulinarsku destinaciju, takođe Skijati sa ukusom - Sciare con gusto.
Visoko planinska kuhinja u svom zimskom sjaju službeno počinje sa tradicionalnim Gourmet SkiSafari - Top of the mountains. Pozvali su najbolje Šefove iz najboljih planinskih sredina sveta, jer je osim prestiža savršena kuhinja zajednički naziv tih krajeva.

14 ŠEFOVA ZA 14 RIFUGIA

Ideja je ista već nekoliko godina za redom, 14 vrhunskih Šefova je zaduženo svaki za jedan rifugio odnosno kolibu uz stazu. Sa inspiracijom lokalnih namirnica svako od njih stvori svoje jelo, koji njegov rifugio zatim ponudi svojim gostima kroz celu zimsku sezonu, kao specijalitet Sciare con gusto. Ljubitelji skijanja obožavaju specijalitete Sciare con gusto koji im nudi rifugio s svojim ekskluzivnim namirnicama i svaki dan su u mogućnosti jesti na drugoj stazi. Naravno da svako jelo ima svoju priču i da je sastavljeno iz izvornih kombinacija namirnica, koje moraju biti najboljeg kvaliteta i po mogućnosti lokalne. Da bi ponuda zime bila potpuna, najbolji sommelier Alta Badie za svako jelo preporuči još jedno od vina Južnog Tirola. Na dan otvaranja kulinarsko-skijaške sezone u Alta Badii, na Gourmet SkiSafariju od kolibe do kolibe među degustacijom možete ukratko upoznati njihove autore i priče njihovih jela.

Krajem januara će se veliki majstori kulinarstva i vina ponovno sresti u ovim krajevima. Na predlog Paola Ferrettija najboljeg Šefa Alta Badie, Norberta Niederkoflera s dve Michelinove zvezdice, će tri dana skijati i zajedno potražiti viziju etike i odgovornosti u kulturi kulinarstva.

Za izuzetno niskih 25 eura (morate imati važeći skipas) moći ćete uživati ceo dan na odličnim stazama s pratnjom učitelja skijanja i profesionalnog sommeliera, koji će vam u jedim od izabranih koliba dočarati vina Južnog Tirola.

Sledi još jedan skijaški safari, ovaj put vinski Wine SkiSafari. U nedelju, dve nedelje pre završetka sezone, se najbolji lokalni vinari i proizvođači okupe i celodnevnom degustacijom predstave pred četiri kolibe skijališta: Piz Arlara, Bioch, I Tabla i Pralongia.

U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U mestu ima više marketa.
1 Pekara
U mestu ima više manjih pekara.
1 Turist biro
Turističko informativni centar Badia +39 0471 839695, TIC La Villa +39 0471 847037, TIC Corvara +39 0471 836176
1 Banka/bankomat
Nekoliko banaka i bankomata u većini mesta.
1 Prodavnica suvenira
Više manjih prodavnica sa suvenirima i lokalnim proizvodima.
1 Policijska stanica
Policija: objendinjeni broj 112; policijske stanice se nalaze u svim mestima u regiji.
1 Pošta
Svako mesto ima svoju poštu.
1 Doktor
Medicinska služba i služba spašavanja, objedinjeni broj: 118
1 Prva pomoć
Medicinska služba i služba spašavanja, objedinjeni broj: 118
1 Apoteka
Apoteka Dr. Ferigo u La Villi, otvorena svakim danom.
1 Gorska služba
Gorska služba, objedinjeni broj: 118
1 Bioskop
Bioskopu mestu La Villa. Ulaz besplatan, emituju se samo filmovi na italijanskom jeziku.
1 Muzej
Više različitih muzeja: Ladin Ursus ladinicus, Forte Tre Sassi, Ladin Ciastel de Tor museum. Sve informacije u turističko informativnom centru.

Dodatna ponuda:


1 Zatvoren teniski teren
Dva pokrivena teniska terena u Corvari, mogućnost rezervaije teniskog trenera. Sve informacije i rezervacije na broj telefona +39 0471 836 474
1 Sportski centar
Dvorana sa stenom za penjanje u San Cassianu, u Hotelu Störes. Informacije i rezervacije na broj tlefona +39 0471 849 486
1 Klizalište
Prirodno klizalište na jezeru Sumpunt u Badii +39 0471 847 015 i klizalište u ce Stadion u Corvari +39 0471 830 301
1 Slobodno penjanje po ledu
Penjanje po zaleđenim slapovima u okolini sa vodičem. Sve informacije i rezervacije na broj telefona +33 0471 836 898 ili na e-mail info@altabadiaguides.com
1 Krpljanje
Krpljanje sa vodičem, svakog dana u zavisnosti od vremenskih uslova. Sve informacije i rezervacije na broj telefona +33 0471 8836 898 ili preko elektronske pošte info@altabadiaguides.com
1 Ski turing
Vođene ture po okolnim planinama u pratnji licenciranog vodiča. Mogućnost najma opreme. Sve informacije i rezervacije na broj telefona +33 0471 836 898
1 Paraglajding
Tandem skok padobranom, rezervacije i informacije na broj telefona +39 347 065 2549

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...