Serfaus Fiss Ladis
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Serfaus Fiss Ladis

Početna strana  >  Austrija  >  Serfaus Fiss Ladis
Smeštaja
5 Smeštaja
Staza
214km Staza
do
1200m do 2828m

Serfaus Fiss LadisFrancusko skijalište na AUSTRIJSKI način!


U komšiluku čuvenog Išgla i St. Antona, nalazi se još jedan biser Tirola, sa čak 214km povezanih staza od 1.200m nv. do 2.828m nv. Skijalište Serfaus - Fiss - Ladis, koje se sastoji iz 3 povezana istoimena mesta. Fiss i Saerfaus se nalaze na 1.450m nv., a Ladis na 1.200m nv.
Skijalište je pravljeno kao da se sastoji iz dva odvojena dela, donji deo 1500-2000m nv. je pod šumom i ušuškan od vetra i kao takav je idealan za skijanje tokom loših vremenskih uslova, velike oblačnosti, jakog vetra i snežnih padavina, dok je gornji deo iznad 2000m nv. kao tipično glečersko skijalište koje podseća na francuske Alpe, otvoren pregledan predeo sa puno širokih staza.
Samo skijalište ima modernu infrastrukturu sa novim šestosedima i osmosedima koji em što su brzi em ih veliki broj ima haube koje štite od vetra,a neke su i sa grejačima u sedištu. Kapacitet liftova je veoma veliki, tako da tokom celog dana nema gužvi i redova na liftovima čak ni tokom špica sezone.
Najveći deo staza su crvene, široke i izvanredno pripremljene. Ima nešto crnih i malo više plavih staza. Skijalište je jako prolagođeno deci, u Fissu i Serfausu postoje parkovi za decu za učenje skijanja, a staza koja spaja Fiss i Ladis je plava staza sa idealnim nagibom i širinom za prve skijaške spustove. Na međustanici gondole Komperdellbahn u Serfausu postoji dečiji park sa maketama šumskih životinja koje imaju senzore i oglašavaju se kada im priđete, takođe svaka treća korpa na žičari Almbhan je oslikana motivima šumskih životinja a tokom vožnje ćete dobiti kratko predavanje na nemačkom i engleskom jeziku o životu i navikama tih životinja.

Noćno skijanje i sankanje je organizovano u Fissu utorkom, a u Serfausu sredom od 18:30 do 23h.
Posebne atrakcije ovog skijališta su Fisser flieger gde ćete u ptičijem stavu juriti na 47m iznad zemlje brzinom od 80km/h i Skyswing gde isprobavate silu teže od 4G u slobodnom padu sa 22m visine.

Svi smeštajni kapaciteti su visokog austrijskog kvaliteta, u mestu postoji puno restorana, barova i prodavnica koje za razliku od drugih delova austrije rade i nedeljom poslepodne!
loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...