Skijanje SLOVENIJA - SKIFUN
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Slovenija

Sunčana strana Alpa

Početna strana  >  Slovenija

VIše o Sloveniji

flag
Skijanje je u Sloveniji nacionalni sport. Četvrtina stanovništva su aktivni ili povremeni skijaši. Skijališta su relativno dovoljna, neka od njih su dovoljno velika i moderna. Skijališta u Sloveniji su uglavnom prilagođena porodicama, a zahtevniji skijaši neće baš lako naći nešto što će njih da zadovolji.
Slovenija se posle kraćeg odsustva vratila u skijaške destinacije, i počelo je da se ulaže više u modernizaciju i smeštajne kapacitete. U Kaninu se nalaze jedine staze preko 2000m (max visina je 2292m), pa su poslednjih godina vođeni pregovori i napokon je Kanin povezan sa italijanskim skijalištem Selle Nevea.
Ljubav prema skijanju ne dolazi u starosti - često se rađa u detinjstvu i uglavnom traje ceo život. Kao rezultat toga, teško je biti zapanjen činjenicom da čak četvrtina stanovništva u Sloveniji skija redovno ili povremeno. Skijanje u Sloveniji je nacionalni sport.

Slovenija se vratila na planinske i međunarodne skijaške destinacije otvaranjem slikovite planinske skijaške staze na Kaninu, koja je sada povezana sa italijanskom Sella Nevea.

Ali skijanje na sunčanoj strani Alpa nije samo Kanin, već i moderna Kranjska Gora, idilični Vogel koji gleda na Julijske Alpe sa Triglavom na čelu, Mariborsko Pohorje sa Zlatnom lisicom i vrhom Rogla.U BROJEVIMA:

Aktivna skijališta: 10+
Najviše skijalište: 2.292m
Najveća visinska razlika: 1.231 m
TOP 3 SNOW/FUN PARKA

Kanin
Vogel
Kranjska Gora
loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...