Skijanje JAHORINA - SKIFUN
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Jahorina

Olimpijska nostalgija

Početna strana  >  Bosna i Hercegovina

Više o Jahorini

flag
Jahorina se nalazi u jugoistočnom delu Bosne i Hercegovine, nedaleko od Sarajeva (28km) i Pala (12km). Ujedno je i najveći i trenutno najmoderniji ski centar u BiH. Najviši vrh je Ogorjelica koji se nalazi na 1916m.n.v. Javorina je originalni naziv planine Jahorina. Naziv je dobila po planinskom ili grčkom javoru čije je najsevernije stanište upravo ova planina.

Sve staze se nalaze na severnoj strani skijališta jer je ceo ski centar u stvari jedna ogromna i široka padina ispresecana borovom šumom koja počinje od „Olimpijskog spusta“, a završava se na Poljicama kod starog repetitora.

Svi koji su ikada boravili na Jahorini reći će vam da se klimatski uslovi znatno razlikuju u odnosu na ostale planine u regionu. Ova planina, većim delom zime, za skijaše predstavlja idealan spoj debelog snežnog pokrvača i vedrog i sunčanog neba, posebno u februaru, martu i aprilu. Jahorina je pod snegom prosečno 175 dana u godini, što je, u tom pogledu, čini evropskim raritetom. Prosečna visina snega koji se na planini zadržava od oktobra do maja iznosi 106 cm.

U BROJKAMA

Najviša skijaška tačka: 1.890 m.n.v.
Najveća visinska razlika: 797m
loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...