Švajcarska - Disentis - skijanje - ski
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Disentis

Početna strana  >  svajcarska  >  Disentis
Smeštaja
21 Smeštaja
Staza
180km Staza
do
1444m do 2961m

DisentisNOVA PRIČA
Skijanje na ovim padinama nije od novitet, jer je prva žičara izgrađena još 1937. Na nesreću (ili na sreću savremenika) nastavak nije bio dovoljno smeo da održi korak sa konkurencijom. Ali tokom poslednje decenije, skijalište je pokazalo sasvim drugačije lice.
2012. godine žičare Andermatt i Sedrun spojile su se u jednu da bi olakšale ski konekciju. Sa šest izgrađenih žičara sa šestoseda i osmoseda i tri pokretne trake za decu (i gondolom sa 10 mesta u izgradnji), cilj je postignut munjevito.
U zimskoj sezoni 2017-18, skijalište Disentis pridružilo se projektu povezivanja Ski Arena Andermatt - Sedrun. U Disentisu izvan prevoja Oberalp, započet je razvoj sa projektom Catrina Ekperience. Duž dolinske stanice žičare, hotel i konak su renovirani pod brendom Catrina i izgrađeno je moderno odmaralište sa apartmanima, hostelom, wellness centrom, podzemnom garažom i dobrom ugostiteljskom i trgovačkom ponudom - ukupno oko 800 kreveta. Otvoren je u decembru 2019.
Najnovija akvizicija je nedavno izgrađena gondola Salins-Cungieri-Cuolm da Vi, koja svoj zadatak obavlja u kabinama za 70 ljudi. Na visinu od 2.262 metra penje se sa 724 metra i može da prevozi do 675 ljudi na sat. Budući da putuje brzinom od osam metara u sekundi, vožnja traje samo pet minuta. Staze su tako povezane sa Sedrunom.

Najbolje staze u tom području mogu se naći iznad Disentisa, koji nudi čak 1.700 metara visinske razlike pri spustu u dolinu sa vrha Pez Ault. Donji deo je crna staza, a gornji je spuštanje u prelepim talasima koji vas mame da idete velikom brzinom.

ANNALISA GORSKA SUPICA
Simpatički disentis ima svoje osobenosti. Jedan od njih prolazi kroz stomak. Hotel sa restoranom Alpsu diči se tradicionalnom kuhinjom, u kojoj radi nekoliko svetskih šampiona. Svaka nacija umotava svoju „sarmu“ u lišće svog povrća - u kantonu Graubunden je domaća blitva, mleveno meso i začini , a dodaju im se jaja i sir. Zadovoljavajuće i ukusno. Veoma posebna je domaća supa bergheusuppe prema drevnom receptu siromašnih pastira koji su kuvali topli obrok od planinskog cveća i trave.U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Turist biro
1 Banka/bankomat
1 Prodavnica suvenira
1 Pošta
1 Doktor
1 Zubar
1 Apoteka

Dodatna ponuda:


1 Zatvoren teniski teren
1 Sportski centar
1 Klizalište
1 Sanke sa konjskom zapregom
1 Krpljanje
1 Ski turing

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...