Kneževina Andorra-Barselona-skijanje-skifun
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Andorra

Tamo gde Francuzi skijaju

Početna strana  >  Andorra

Više o AndorriSa svojih 65 vrhova i nadmorskom visinom od preko 2500m Andorra je idealno mesto za uživanje na snežnim visinama Pirineja, i jedno od rekih mesta na svetu gde se cela država može pretvoriti u jedno veliko skijalište.
Kneževina Andora smestila se između Francuske i Španije i sačuvala sve najbolje što joj je priroda dala. Pejzaži obiluju zadivljujućim vrhovima, uskim dolinama, obiljem snega i najlepšim poklonom Mediterana - mnoogo Sunca.
U Andori postoje dva skijališta i tri skijaške regije. Grandvalira je svakako najveće skijalište sa svojih 210km staza koja u polukrugu povezuju mesta Encamp (predgrađe glavnog grada Andorla La vella), Canilo, El Tarter, Soldeu i Pas de la Casa na granici sa Francuskom.
Drugo skijalište je Vallnord koje se sastoji iz dva dela Pal Arnisal (100km staza) i Arcalis (35km staza) koji će u dogledno vreme biti spojeni u jedno veliko skijalište. Od ove sezone sa skipasom Grandvalira imate mogućnost da skijate jedan dan u skijalištu Vallnord.

Iako je čisto planinska zemlja, ono što dodatno odlikuje Andoru je vrhunska mediteranska kuhinja. Blizina Barselone i njene luke omogućava da u Andoru svakodnevno u 5 sati ujutru stižu šleperi sa svežom morskom hranom i hranom iz najudaljenijih delova sveta. Od aerodroma u Barseloni deli Vas samo 193km i oko 2,5h vožnje udobnim autobusima kroz prelepe pejzaže Katalonije.

Vazduh je takođe veliki plus za Andoru jer ne postoji nikakva industrija i zabranjena je na teritoriji cele zemlje. Jedine delatnosti u ovoj kneževini koje su dozvoljene su trgovina, turizam i poljoprivreda odnosno stočarstvo.

Kraljevina Andore je zemlja potpisnica Šengenskog sporazuma, pa granica sa Šapanijom i Francuskom skoro da ne postoji, ali zato nije članica Evropske Unije pa samo vodi svoju unutrašnju politiku što joj omogućava da ima jednu od najnižih stopa pdv-a u Evropi od samo 5%, što je čini mekom za ljubitelje šopinga. Radnje u glavnom gradu Andora La Velli ne rade samo 2 dana godišnje na dan Uskrsa i na dan Božića, ostalih 363 dana u godini su otvorene od 10-22h.

U saradnji sa kompanijom Er Srbija i njihovim direktnim letom do Barselone, omogućili smo Vam da se brzo i jednostavno prevezete iz Beograda do ovog egzotičnog skijališta sa sve pauzom za sangriu ili paelju u samoj Barseloni. Od aerodroma u Barseloni deli Vas samo 193km i oko 2,5h vožnje udobnim autobusima kroz prelepe pejzaže Katalonije.


loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...