Kneževina Andorra-Barselona-skijanje-skifun
+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Andorra

Tamo gde Francuzi skijaju

Početna strana  >  Andorra

Više o Andorri

flag


Kneževina Andora smestila se između Francuske i Španije i sačuvala sve najbolje što joj je priroda dala. Pejzaži obiluju zadivljujućim vrhovima, uskim dolinama, obiljem snega i najlepšim poklonom Mediterana - mnoogo Sunca.
Vazduh je posebna odlika Andore jer je industrija zabranjena na teritoriji cele zemlje. Jedine delatnosti koje su dozvoljene su trgovina i turizam.
U Andori postoje dva skijališta i tri skijaške regije. Grandvalira je svakako najveće skijalište sa svojih 210km staza. Drugo skijalište je Vallnord koje se sastoji iz dva dela Pal Arnisal (100km staza) i Arcalis (35km staza). Iako je čisto planinska zemlja, ono što dodatno odlikuje Andoru je vrhunska mediteranska kuhinja. Blizina Barselone i njene luke omogućava da u Andoru svakodnevno u 5 sati ujutru stižu šleperi sa svežom morskom hranom i hranom iz najudaljenijih delova sveta.
Andora je zemlja potpisnica Šengenskog sporazuma, pa granica sa Španijom i Francuskom skoro da ne postoji, ali zato nije članica Evropske Unije pa sama vodi svoju unutrašnju politiku. To joj omogućava da ima jednu od najnižih stopa pdv-a u Evropi od samo 5% i zbog toga je prava meka za ljubitelje šopinga. Prodavnice u glavnom gradu Andora La Velli nisu otvorene samo 2 dana godišnje, na dan Uskrsa i na dan Božića, ostalim danima u godini su otvorene od 10-22h.
U saradnji sa kompanijom Er Srbija i njenim direktnim letom do Barselone, omogućili smo Vam da se brzo i jednostavno prevezete iz Beograda do ovog egzotičnog skijališta sa sve pauzom za sangriu ili paelju u samoj Barseloni. Od aerodroma u Barseloni deli Vas samo 193km i oko 2,5h vožnje udobnim autobusima kroz prelepe pejzaže Katalonije.
loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.