Verbier
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Verbier

Početna strana  >  svajcarska  >  Verbier
Smeštaja
51 Smeštaja
Staza
km Staza
do
m do m

VerbierFREERIDE ELDORADO
Verbier je zimi poznat po freeride-u, a leti po brdskim biciklima, ali svoju reputaciju duguje i mnogim međunarodnim događajima koje organizuje svake godine - od čuvenog festivala klasične muzike Verbier do spektakularnog freeridea Xtreme de Verbier i legendarnog Patrouille des Glaciers.

Verbier je najveće mesto u 4 Vallées. Alpski šarm sela, gde strogi propisi dozvoljavaju samo tradicionalnu drvenu gradnju, i kosmopolitska atmosfera privlače poznate ličnosti. Ponuda izvrsnih restorana, barova i klubova, kao i brojni ekskluzivni butici i sportske radnje, a kalendar je prepun različitih događaja.
Susedna dolina pripada selu La Tzoumaz sa bogatom ponudom za sportiste i porodice, uključujući klizalište, zatvoreni bazen i sankalište od 10 kilometara.
Selo se nekada zvalo Mayens-de-Riddes, a današnje ime potiče glagola tzoumer, što među meštanima znači odmor.

Od septembra 2017. godine, Verbier je bogatiji za restoran Via Montagne. U ponudi imaju domaće V bier pivo, opušteni pub u prizemlju i šik restoran na spratu.
Na donjoj stanici gondole Châble , u sezoni 2017-18 pojavio se novi Bed & Breakfast Una Lodge koji nudi luksuzne sobe po vrlo pristupačnim cenama, posebno s obzirom na odličnu lokaciju za skijanje.
U leto 2017. izveli su prvu fazu trogodišnjeg ulaganja (ukupno 7,5 miliona franaka) u dodatno pravljenje snega u oblastima Tzoumaz i Savoleyres. Tako je sneg sada obezbeđen i na plavoj Le Taillai i na crvenim stazama Cœur ter Etablons. U decembru 2018. pokrenuta je glavna novina, obnovljena je žičara Mont Gelé sa novom kabinom za 45 osoba.

SLOBODA BEZ GRANICA
4 Vallées nudi beskrajne mogućnosti za turno i alpsko skijanje. Glečer Mont Fort vrhunac je skijanja, poznat po jednoj od najlepših panorama na svetu, odličnom snegu do aprila, najvišoj visini snežnog prekrivača, jednoj od najstrmijih staza u Alpima.

82 RUTE, FREE & HELISKI
Zvanično 18 freeride ruta koje su obeležene i obezbeđene. Kupite knjigu Freeride Verbier u turističkoj kancelariji i sportskim prodavnicama. Autori su vozili i opisali čak 82 rute za freeride i heliski u okolnim planinama.
Strmi Tortin je najzahtevniji spust u 4 Vallées. Manje strma, ali zato najduža brdovita staza u Evropi, spušta se sa Col des Gentianes (2.950 m nadmorske visine), gde se susreću gondole Jumbo i Mont-Fort 1.U mestu se nalazi:


1 Aqua park
1 Spa centar:
Radno vreme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
1 Pekara
1 Turist biro
1 Banka/bankomat
1 Prodavnica suvenira
1 Policijska stanica
Police Municipale, +41 27 775 35 45
1 Pošta
1 Doktor
1 Zubar
1 Bioskop
1 Muzej

Dodatna ponuda:


1 Zatvoren teniski teren
1 Skvoš
1 Sportski centar
1 Slobodno penjanje po ledu
1 Sanke sa psećom zapregom
1 Krpljanje
1 Ski turing
1 Paraglajding
1 Noćni klub / diskoteka

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...