Courmayeur
+381 11 655 76 67
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Courmayeur

Početna strana  >  Italija  >  Courmayeur
Smeštaja
1 Smeštaja
Staza
42km Staza
do
1205m do 3466m

CourmayeurCOURMAYEUR


Među mnogim lepim i poznatim mestima u regiji Valle d'Aosta, Courmayeur je jedno od najvažnijih skijaških i turističkih odredišta u zemlji. U prelepom prirodnom basenu smeštenom na 1.224 metra nadmorske visine, moćni vrh Mont Blanc dopunjuje živopisni pejzaž. Courmayeur je područje puno ekskluzivnosti i šarma, a takođe može da se pohvali bogatom istorijom i laskavom titulom najstarijeg planinskog centra u Evropi. Uprkos tome što je prvenstveno poznat po skijanju i zimskom turizmu, Courmayeur je destinacija koja 365 dana u godini impresionira goste svojom bujnom planinskom prirodom. Zbog svoje izuzetne lokacije takođe je prava meka za planinare i ljubitelje prirode uopšte. Mesto je kolevka planinarenja, jer je ovde započela prva škola za alpske vodiče. Tako se planinarima savetuje da posete muzej Duca degli Abruzzi, gde ćete upoznati sve priče, događaje i ličnosti koje su uticale i oblikovale istoriju planinarenja u ovom popularnom planinskom odmaralištu.

Skijalište Courmayeur nudi 42 kilometra staza na padinama iznad mesta, sa prelepim pogledom. Teren i staze dobro su poznati znalcima skijanja, jer su bili domaćini mnogih međunarodnih takmičenja i trka u mnogim različitim disciplinama. Razlikuju se u stepenu težine, a mreža žičara je smisleno postavljena tako da se možete brzo snaći. Ako vam ovo nije dovoljno i vi ste pravi istraživač, savetujemo vam da kupite Mont Blanc Unlimited ski pas, koji nudi ukupno više od 400 kilometara skijaških staza, u tri države - Italiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

Kao jedan od bisera Alpa i prestonice zimskih sportova, Courmayeur nudi freeride skijašima mogućnost nezaboravnih vožnji na padinama Mont Blanca. Ako ne poznajete teren ili ste manje iskusni freeride skijaš, bolje je da ne idete bez pratnje vodiča za freeride.

Ne samo skijanje, već i brojne druge aktivnosti privlače verne posetioce: od legendarnog apres-skija, gde je Jardin de L'Ange domaćin muzičkim nastupima, klizanje, živahni centar grada, kulturni događaji i za lepši pol - kupovinu u mnogim prodavnicama i buticima. Penjači i planinari zimi su i u popularnim oblastima kao što su doline Ferret i Veny ili obližnji dvorac Entrèves.U mestu se nalazi:


1 Bar/pub
Radno vreme proverite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vreme restorana proverite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
Kupujte u Courmayeur-u.
1 Pekara
Kupujte u Courmayeur-u.
1 Mesara
Kupujte u Courmayeur-u.
1 Turist biro
CSC Centro Servizi Courmayeur, +39 0165 842060
1 Banka/bankomat
Banke u Courmayeur-u
1 Prodavnica suvenira
Prodavnice suvenira i lokalnih proizvoda u Courmayeur-u
1 Policijska stanica
112
1 Pošta
Poste Italiano Courmayeur
1 Bolnica
Centro Traumatologico (Courmayeur), +390165844684
1 Doktor
118
1 Prva pomoć
118
1 Zubar
Dentista Bhar Lotfi
1 Apoteka
Apoteke su zatvorene između 12.30 i 15.30
1 Gorska služba
118
1 Bioskop
Bioskop Palanoir
1 Muzej
Muzej Alpino

Dodatna ponuda:


1 Zatvoren teniski teren
Tennis Courmayeur, Via dello Stadio, 1
1 Sportski centar
Tennis Courmayeur, Via dello Stadio, 2
1 Klizalište
Tennis Courmayeur, Via dello Stadio, 2
1 Krpljanje
Još ponuda u Courmayeur-u.
1 Ski turing
Još ponuda u Courmayeur-u.
1 Noćni klub / diskoteka
THE Club

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2013 - 2017 SKI SUN & FUN d.o.o.. Sva prava zadržana.