Crna Gora- skijanje - Kolašin 1600 - Kolašin 1450 - Kolašin
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Kolašin

Početna strana  >  Crna-Gora  >  Kolašin
Smeštaja
15 Smeštaja
Staza
45km Staza
do
1450m do 2071m

KolašinKolašin će očarati svakoga već nakon par sati boravka. Gostoljubivost i kultura domaćina su odlike koje su mnoge turističke destinacije izgubile u brzom tempu života dok kolašinci sa pažnjom i smirenošću neguju tradicionalan domaćinski pristup svakom gostu.
Nalazi se na severu Crne Gore na nadmorskoj visini od 950m i u njemu živi oko 4600 stanovnika. Udaljen je 390km od Beograda i 76km od aerodroma Podgorica.

Smatra se vazdušnom banjom jer je okružen prirodnim lepotama u samom centru netaknute prirode, sakriven među planinama Sinjajevina, Bjelasica i Komovi, a u blizini je nacionalni park Biogradska Gora gde se nalazi jedna od poslednjih prašuma u Evropi i čuveno Biogradsko jezero.
Kroz samo mesto protiče reka Tara.
Odlikuje ga izuzetna gastronomska ponuda koju predvode nadaleko čuveni lisnati sir, cicvara, popara i meso na pari ili ispod sača, a usluga i ljubaznost domaćina su da ne poverujete da ste u Crnoj Gori ili na Balkanu. Jednostavno, posebni ljudi - koji uživaju svoje mesto i tradiciju.
Kolašin je stari grad sa velikom istorijom koji je uvek stajao uspravno i nije se pokoravao stranim vladarima i okupatorima. I dan danas kolašinci opijeni čistim vazduhom i netaknutom prirodom ponosno ulaze u nove, neke druge pobede trudeći se da naprave najveće povezani skijaški centar na Balkanu od čak 225km staza.

Skijališta Kolašin 1450 I Kolašin 1600 se nalaze na 10km od centra grada i imaju obezbeđene ogromne parkinge - uz doplatu od samo 3eur po danu.
Ljubazni taxisti voze za 10eur iz mesta do skijališta ili za istu cenu dođu na poziv po vas na samo skijalište.
Nažalost put koji vodi od mesta do skijališta je malo lošijeg stanja a domaćini obećavaju da će za sezonu 2022-23 to sve biti besprekorno jer između ostalog završava se izgradnja čak 7 potpuno novih luksuznih Aparthotela 4*/5*, od kojih su dva u gradu a pet na samom skijalištu.
Upravo iz tog razloga pozivamo ljubitelje netaknute prirode i freeride-a da overe skijalište sa nama - odmah sada - u martu 2022.

Galerija

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...