Drei Zinnen Dolomiti
+387 51 491 377
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Drei Zinnen Dolomiti

Početna strana  >  Italija  >  Drei Zinnen Dolomiti
Smještaja
18 Smještaja
Staza
101km Staza
do
1175m do 2200m

Drei Zinnen DolomitiJEDNOSTAVNO: TRE CIME

2014. god Alta Pusteria počela je da diše punim plućima jer su sa novim žicama povezali Monte Elmo i Coda Rossa pa su se sa novom stanicom priključili na Ski Express Val Pusteria do Kronplatza što je gostima ove doline omogućilo skijanje na 200km staza. Godine 2016. su promjenili i ime destinacije na - Tre Cime/Drei Zinnen Dolomiti. Ovo ime odabrali su vrlo jednostavno jer se iznad doline uzdiže jedna od najvećih znamenitosti Dolimita - svjetski poznati vrhovi Tre Cime di Lavaredo.

5 GRADIĆA - 5 RAZLIČITIH DOŽIVLJAJA

U ovoj prijatnoj i gostoljubivoj dolini 5 naselja žive u potpunoj simbiozi sa zimom. U podnožnju planine ušuškani Sesto najpopularniji je kod alpinista, bordera i zagriženim skijašima jer je većina staza tačno iznad mjesta. Često ga za sebe biraju i ljubitelji zimskog kampovanja, jer Caravan Park Sexten važi za najbolji zimsko-skijaški kamp u Evropi. Pored fantastičnog wellnessa tu su i kućice sa đakuzijem - na drveću! San Candido je urbaniji i mami na šoping u slikovitoj pješačkoj trgovačkoj ulici. Najljepša je, naravno, u decembru u vrijeme Mercatino di natale. Skijalište Monte Baranca iznad mjesta nudi laganije i vrlo sigurne staze. Dobbiaco obezbjeđuje ulaz u romantičnu dolinu Valle di Landro sa dva jezera. Ovo mjesto važi za kulturno središte Alta Pusterie najviše zbog muzičkog festivala Gustava Mahlera a pored toga Dobbiaco je svjetski poznato nordijsko središte sa odlično uređenom Norcic Arenom. Mjesto Villabassa je od XIX vijeka klimatska banja a danas se može pohvaliti čuvenom Spa kompleksom Kur Park Villabassa koji je uređen po principima Sebastiana Kneippa i prostire se na 5 hektara površine. Najmanji Braies se krije u istoimenoj dolini.

93 - 200 - 1200 KILOMETARA

Područje Tre Cime Dolomiti je 2014. godine proširene na 93 km staza i 32 žičare, uključujući i dve nove gondole za osam osoba, koje preko Orto del Toro povezuju skijališta Monte Elmo i Croda Rossa iznad Sesta. Gondole su takođe dobile i crvene staze Tre Cima i Orto del Toro. Ljubitelji crnih staza ovde će pronaći svoje mjesto. U Sestu vas čeka Holzries 1 i 2, sa nagibom od 71% i Monte Elmo staza, dugačka skoro 5 km. Kraća i strmija je crna staza Raut a nešto blaža je 4,5 km duga crvena staza Helmissimo, najduža veleslalomska staza u dolini. U Versiacu se možete ukrcati na Ski Express Val Pusteria i za pola sata stići odmah ispod skijališta Kronplatz, gdje vas čeka 119 km staza. Ukoliko se odlučite da kolima odete do Brunica za čas ćete nastaviti i do Alta Badie (pola sata vožnje) ili Arabe (dodatnih 10min) pa uživati u Sella Rondi.

GRANDE GIRO DELLE CIME

Zahvaljujući povezanosti s Orto del Toro smislili su Grande Giro delle Cime, veliki obilazak svih vrhova skijališta. U obilazak možete sami uz pomoću on-line itinerara ili s vodičem, polazak je srijedom i nedjeljom s vrha Monte Elmo. Proći ćete 34 km dogački krug u kojem ćete, uz pomoć žičara i ski busa, proći 5600 m.n.v. Na putu ima više mogućnosti za predah, preporučujemo Col d'la Tenda na vrhu četvorosjedežnice Val Comelico. Na velikoj terasi, na visini od 2.000 m., čekaju vas ležaljke, prekrasan pogled i izvrsna domaća jela.

TRE CIME FREESTYLE

Kako su manja skijališta odvojena od glavnog iznad Sesta, u dolini su uređena tri snježna parka. Na Monte Elmu nalazi se Snowpark Tre Cime s dve zone- dio za vežbanje za najmlađe i dio za one malo starije. Na porodičnom skijalištu Monte Barance najviše zabave ima na Kids Ski-Cross stazi dok vas na malom skijalištu Rienza iznad Dobbiaca, čeka freestyle i jump trening. Shaka Snowpark ima samo 200 metara, ali na njemu možete isprobati jedini Big Air Bag u dolini.

MEKA SKIJAŠKOG TRČANJA

Tre Cime Dolomiti sa 200 km staza, vodeća su italijanska regija za skijaško trčanje, uz to dio su Dolomiti Nordicski, koji zajedno imaju 1.300 km staza na desetak mjesta. Staze u dolini su međusobno povezane i savršeno pripremljene i možete istražiti gotovo svaku od pet dolina Pusteria, Fiscalina, Landro i Braies. FIS stadion Nordic Arena u Dobbiacu je tačka na i.

NOĆNO SKIJANJE I SNOWBAR

Ski ponudu zaokružuje bogata ponuda turnog skijanja. Početnici kreću u pravcu Val Popena, najizdržljiviji mogu sebi priuštiti turu Val Fonda-Forcella Cristallo, koji prelazi 1.200 m.n v . Na raspolaganju je puno planinskih i pješačkih staza koje se mogu proći na krpljama. Nije jeftino, ali je nezaboravno: na razgledanje Tre Cime možete i balonom. Djecu i velike impresionira će čak sedam dugih sankališta od čega su 3 povezane žičarom do vrha, i namenjene su isključivo sankanju. Iznad Sesta su dosta zahtjevna sankališta Croda Rossa (5 km) i Signaue (2km ). Iznad San Candida je lakša staza Monte Barance (2 km), na kojoj možete utorkom i petkom sankati i uveče, dok na paralelnoj stazi možete i skiPonuda sporta i zabave


1 Aqua park
1 Spa centar:
Radno vrijeme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Masaža:
Sve dodatne informacije o masažama možete pronaći na recepciji objekta.
1 Zatvoreni bazen:
Radno vrijeme zatvorenog bazena nalazi se na recepciji objekta.
1 Sauna:
Informacije o radnom vremenu i rezervaciji saune nalaze se na recepciji objekta.
1 Wellness:
Radno vrijeme wellness centra nalazi se na recepciji objekta.
1 Bar/pub
Radno vrijeme provjerite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vrijeme restorana provjerite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U mjestu se nalazi market.
1 Pekara
U mjestu ima pekara.
1 Turist biro
TIC Sesto, tel.broj +39 0474 710 310.
1 Banka/bankomat
U mjestu ima banka i bankomat.
1 Prodavnica suvenira
U mjestu ima više radnji sa suvenirima, poklonima i brojnim lokalnim proizvodima
1 Policijska stanica
Policija: 112
1 Pošta
Pošta Sesto, zatvoreno subotom i nedjeljom.
1 Doktor
Zdravstvena služba: 118
1 Prva pomoć
Zdravstvena služba: 118
1 Apoteka
Apoteka Sesto, zatvoreno subotom i nedjeljom.
1 Gorska služba
Gorska služba spasavanja: 118

Dodatna ponuda za skijaše


1 Zatvoreni teniski teren
Pokriveni teniski teren u sklopu hotela Union Toblach. Sve informacije i rezervacije na tel.br.+39 0474 970 100.
1 Klizalište
Više klizališta u naseljima u seloj dolini: Sesto, Dobbiaco i Villabassa.
1 Slobodno penjanje po ledu
Penjanje po ledenoj stijeni u pratnji vodiča. Sve informacije i rezervacije na tel.br. +39 0474 710 375.
1 Krpljanje
Krpljanje u pratnji vodiča, na raspolaganju svaki dan, u zavisnosti od vremenskih uslova. Sve informacije i rezervacije na tel.broj. +39 0474 710 375.
1 Ski turing
Vođene ture po okolnim skijalištima u pratnji licenciranog vodiča. Sve informacije i rezervacije na tel.br.+39 0474 710 375.

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2018 Skifun d.o.o.. Sva prava zadržana.