Skijanje JAHORINA - SKI FUN
+387 51 491 377
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Jahorina

Olimpijska nostalgija

Početna strana  >  Bosna i Hercegovina

Više o Jahorini

flag
Jahorina se nalazi u jugoistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, nedaleko od Sarajeva (28km) i Pala (12km). Ujedno je i najveći i trenutno najmoderniji ski centar u BiH. Najviši vrh je Ogorjelica koji se nalazi na 1916m.n.v. Javorina je originalni naziv planine Jahorina. Naziv je dobila po planinskom ili grčkom javoru čije je najsjevernije stanište upravo ova planina.

Sve staze se nalaze na sjevernoj strani skijališta jer je cijeli ski centar u stvari jedna ogromna i široka padina ispresjecana borovom šumom koja počinje od „Olimpijskog spusta“, a završava se na Poljicama kod starog repetitora.

Svi koji su ikada boravili na Jahorini reći će vam da se klimatski uslovi znatno razlikuju u odnosu na ostale planine u regionu. Ova planina većim dijelom zime predstavlja za skijaše idealan spoj debelog snežnog pokrvača i vedrog i sunčanog neba, posebno u februaru, martu i aprilu. Jahorina je pod snijegom prosječno 175 dana u godini, što je, u tom pogledu čini evropskim raritetom. Prosječna visina snijega koji se na planini zadržava od oktobra do maja iznosi 106 cm.

U BROJKAMA

Aktivna skijališta: 10+
Najviše skijalište: 2.067 m.n.v.
Največa visinska razlika: 797m
loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2018 Skifun d.o.o.. Sva prava zadržana.