Švajcarija - Wengen - skijanje - ski
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Wengen

Почетна страна  >  Svajcarija  >  Wengen
Сместување
9 Сместување
Ски патекa
265km Ски патекa
До
796m До 2970m

WengenПознатиот Wengen и неговата околина, кои припаѓаат на регионот Jungfrau, вредат за секој момент на престојот овде. Ако го поминете одморот во Венген, можете да стигнете до хотелот само со воз, бидејќи Венген е прекрасно традиционално планинско место каде што е забранет сообраќајот на возила со мотори со внатрешно согорување.

Продолжете од местото со воз до врвот на ски областа Kleine Scheidegg, се возите со уште пострмен воз кој ве носи низ рачно дупчените тунели во ѕидот на планината Eiger дo Jungfraujoch - врвот на Европа. Дури и ако не скијате, ставете го ова патување на листата „100 предизвици пред да умрам“ ...
Над 1.500м, скијањето е добро, а на таа височина има патека за слалом каде се вози Светскиот куп во алпско скијање, каде што ќе можете да се уверите во возбудливите зборови на коментаторите на трката од малите екрани.

Ски центарот е поделен на делови Kleine Scheidegg / Mannlichen - Grindelvald / Wengen (100km патеки) и две помали области, First - Grindelvald и Schilthorn - Murren / Lauterbrunnen.
loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.