Flims Laax Falera
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Flims Laax Falera

Почетна страна  >  Svajcarija  >  Flims Laax Falera
Сместување
19 Сместување
Ски патекa
224km Ски патекa
До
1020m До 3018m

Flims Laax FaleraКога го споменуваме Лаакс, прво помислуваме на снег, широки падини, прекрасни панорами, глечерот Вораб, модерна архитектура, најголемата half-pipe во светот и три снежни паркови ... накратко, одличен ски центар. Ова е навистина така, бидејќи тие веќе долги години се на врвот на скалата на различни меѓународни проценки, особено во однос на патеките, организацијата на настаните и социјалниот живот, сместувачките и угостителски понуди и љубезноста и професионалноста на персоналот. Тие го постигнаа ова едноставно - со поврзување.

До 1997 година, Weisse Arena Gruppe, која управуваше со целиот планински центар, поврзуваше хотели, ресторани, жичари, туристичката канцеларија и други даватели на услуги и ги охрабруваше да работат заедно на една главна цел: гости. Звучи лесно, но слични обиди пропаднаа на многу места, а во Лаакс успееја. Сите келнери, рецепционери, жичничари и аниматори ја живеат филозофијата на Лаакс.

Поранешната Palata Riders е изградена во 2001 година како прв дизајниран хотел на Алпите. Отсекогаш бил насочен кон скијачи и млади луѓе. Ова е случај и од неговото реновирање во хотел Riders (2017), кој се фокусира на елегантен минимализам и одржлив развој наместо забава - фалејќи се, на пример, со првиот вегетаријански ресторан во Лаакс, каде што користат Китро автоматизирана постапка на управување со отпад за животната средина.
Покрај хотелот Riders Palace, 2010 година е изградена првата Европска сала за Freestyle, а реновирана во 2019 година. Овде можете да пробате скокови и други трикови.

Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
1 Пекара
1 Туристичко биро
1 Банка/банкомат
1 Продавница за сувенири
1 Полициска станица
Polizeiposten Flims, +41 81 257 74 80
1 Пошта
1 Лекар
1 Стоматолог
1 Аптека
1 Кино
Hideaway Boutique Cinema Flims
1 Музеј

Дополнителна понуда за скијачи


1 Сквош
Fitness & Squash arena Alva Laax
1 Спортски центар
Prau la Selva sports centre Flims Waldhaus
1 Лизгалиште
1 Snowshoeing
1 Ski touring
1 Ноќен клуб / дискотека

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.