+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Engelberg Titlis

Почетна страна  >  Svajcarija  >  Engelberg Titlis
Сместување
3 Сместување
Ски патекa
82km Ски патекa
До
1050m До 3028m

Engelberg TitlisСкијалиштето Engelberg Titlis се смета за едно од најголемите во централна Швајцарија. Тоа нуди широк спектар на патеки за сите вкусови, како и љубителите за надвор од патеката, која исто така има свое место под сонцето. 82 километри патеки нудат скиење што е достапно до 3,028 метри, што е одлична гаранција за безбеден снежен покрив низ зимската сезона.Самиот град, како и за швајцарските туристички центри, има високо развиена инфраструктура. Во прилог на богатата понуда на сместувачки единици од сите видови и класи за квалитет, има и огромни дополнителни понуди. Постои воден и wellness центар, повеќенаменски спортски центар, кино, како и кулинарско уживање, бидејќи има многу ресторани во градот со многу различни понуди.Понуда на спорт и забава


1 Aqua park
Базен и wellness/спа
1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе маркети.
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Туристичко биро
Engelberg Titlis TIC е отворена секој ден, освен во недела. Телефонски број +41 41 639 77 77
1 Банка/банкомат
Во местото има банка и повеќе банкомати.
1 Продавница за сувенири
Неколку помали продавници со подароци, сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица Engelberg, телефон +41 41 666 68 00 или 117.
1 Пошта
Пошта Engelberg, затворена за време на викендите и празниците.
1 Лекар
Медицинска ординација Dr. Bucher, на должност дури и за време на викендите. Телефонски број +41 41 637 00 30.
1 Прва помош
Општ број 144.
1 Стоматолог
Стоматолошката ординација Engelberg е отворена секој ден. Телефонски број +41 41 637 23 32.
1 Аптека
Engelberg Аптека, отворена секој ден. Телефонски број +41 41 637 11 54
1 Планинска служба
Општ број 1414.
1 Кино
Kино Engelberg ,се наоѓа во центарот на местото.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Затворен тениски терен
Опфатени тениски игралишта во спортскиот центар на Sporting Park Engelberg. Резервации и информации на телефонскиот број +41 41 639 60 00
1 Спортски центар
Повеќенаменски спортски центар Sporting Park Engelberg: фитнес, ѕид за искачување, тенис, бадминтон, мраз лизгалиште. Резервации и информации по телефон +41 41 639 60 00.
1 Лизгалиште
Уметничко лизгање во покриен спортски центар на Sporting Park Engelberg, резервации и информации на телефонскиот број +41 41 639 60 00.
1 Качување по мраз
Качување на мраз во придружба на стручен водич. Достапни курсеви за почетници, како и тури за поискусни планинари. Информации и резервации по телефон +41 41 638 02 57.
1 Snowshoeing
Прошетка со водич, достапна секој ден, во зависност од времето. Информации и резервации по телефон +41 41 637 01 55.
1 Ski touring
Водени тури низ околните планини придружени со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации по телефон +41 41 638 02 57.
1 Параглајдинг
Панорамски лет со тандем падобран, резервации и информации на телефонскиот број +41 78 674 38 44.
1 Ноќен клуб / дискотека
Yucatan Music Club, Multitonne, Gletscherspalte.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.