+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Švajcarija

Престиж на снегот

Почетна страна  >  Švajcarija

Повеќе за Швајцарија

flag
Скијањето во Швајцарија е комбинација од престиж, традиција, најсовремена технологија, гостопримство и адреналин. Од легендарната планина Matterhorn, до познатата карпа Eiger над Wengen, бајковитиот Grindelwald и традиционалните ски центри Saas Fee или Crans Montane.
Има многу дополнителни активности, од снежни спортови и други снежни активности, до одлични wellness центри, вечерни и ноќни забави до луксузни трговски центри. Немојте да бидете изненадени ако мора да го оставите автомобилот во долината, бидејќи во ски центарот се дозволени само електрични возила , особено кога ќе дознаете дека овие правила важат од 50-тите и 60-тите години на 20 век!
Друга карактеристика на Швајцарија генерално се нејзините возови. Неверојатно развиената железничка инфраструктура ви овозможува со железницата да стигнете до секое населено место во земјата, па дури и до некои глечери. Швајцарија, секако, не е дестинација, но може да бидете изненадени што некои од врвните светски ски центри како Crans Montane, Saas Fee или Les Quatre Vallées, во некои термини можат да имаат неверојатно добри цени.
Скијањето во Швајцарија е комбинација од престиж, традиција, најсовремена технологија, гостопримство и адреналин. Од легендарната планина Matterhorn, до познатата карпа Eiger над Wengen, бајковитиот Grindelwald и традиционалните ски центри Saas Fee или Crans Montane.
Има многу дополнителни активности, од снежни спортови и други снежни активности, до одлични wellness центри, вечерни и ноќни забави до луксузни трговски центри. Немојте да бидете изненадени ако мора да го оставите автомобилот во долината, бидејќи во ски центарот се дозволени само електрични возила , особено кога ќе дознаете дека овие правила важат од 50-тите и 60-тите години на 20 век!
Друга карактеристика на Швајцарија генерално се нејзините возови. Неверојатно развиената железничка инфраструктура ви овозможува со железницата да стигнете до секое населено место во земјата, па дури и до некои глечери. Швајцарија, секако, не е дестинација, но може да бидете изненадени што некои од врвните светски ски центри како Crans Montane, Saas Fee или Les Quatre Vallées, во некои термини можат да имаат неверојатно добри цени.

ВО БРОЈКИ

Активни ски ресорти : 330+
Највисок ски ресорт : 3899м.н.в.
Најголема висинска разлика: 2509м
TOP 3 SNOW/FUN PARKS

Samnaun/Ischgl
Flims/Laax/Falera
Zermatt
loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.