+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Zlatibor

Почетна страна  >  Srbija  >  Zlatibor
Сместување
2 Сместување
Ски патекa
9km Ски патекa
До
1100m До 1490m

ZlatiborZlatibor е планина со исклучителна убавина, која се простира на површина од околу 1000 км². Тоа големо пространство го карактеризираат бујни пасишта, пресечени со реки и потоци. Спојот на природата и урбанизмот е она што најмногу ги привлекува туристите, а тоа е карактеристиката на Zlatibor. Зачуваната природна средина, здравата храна и чистата вода, начинот на живот во кој се чуваат традиционалните вредности, кои најчесто се заборавени , ги прават златиборските села автентични и привлечни за посета и екскурзии.

Zlatibor е погоден за голем број спортски активности од кои скијањето е дефинитивно најзастапено. Ски центарот Tornik е најголемиот ски центар на Zlatibor, а од туристичкиот центар оддалечен е 9 км.
Ски центарот се состои од 6 обновени и проширени патеки на кои е инсталиран најмодерниот шестосед . Вкупната должина на патеките е 8 км од кои 1 е црна, 2 црвени и 3 сини патеки. Во ски центарот Tornik постои и нов вид на инсталација т.н. tubing , која, како и самата жичарница, може да се користи и во летниот и во зимскиот период од годината и нуди неизмерно задоволство и возбуда на сите кои ќе се одлучат да ја пробаат. Ски центарот е опремен и со детско игралиште и рингишпил.

Zlatibor е препознатлив по богатиот ноќен живот. Тоа е она што го издвојува од останатите планински дестинации. Ноќните клубови се многу популарни кај помладата популација. Многу познати пејачи настапуваат во клубовите во Zlatibor и имате загарантирана добра забава.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Месара
Во местото има неколку месари.
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар Zlatibor, тел. број +381 31 845 103.
1 Банка/банкомат
Во местото има две банки.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица , тел. број : +381 31 841 039.
1 Пошта
Пошта Zlatibor, тел. број : +381 31 841 337.
1 Лекар
Здравствен дом Zlatibor, тел. број : +381 31 841 279.
1 Прва помош
Брза помош Čajetina, тел. број: 194.
1 Стоматолог
Во местото има повеќе стоматолошки ординации.
1 Аптека
Во местото има повеќе аптеки.
1 Планинска служба
Планинска служба , тел. број +381 63 466 467.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Спортски центар
Спортски центар Zlatibor со три кошаркарски, едно фудбалско игралиште, сала за пинг - понг и билјард, тел. број : +381 31 848 140.
1 Лизгалиште
Во местото има лизгалиште.
1 Параглајдинг
Параглајдинг клуб 'AVIS', лиценцирани инструктори во школата за параглајдинг: +381 64 1500 334, +381 63 633 596, школа : +381 31 845 946.
1 Ноќен клуб / дискотека
Повеќе ноќни клубови во местото. Најпознати се Vendome, Alibi и Grand Irish Pub.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.