Stara Planina
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Stara Planina

Почетна страна  >  Srbija  >  Stara Planina
Сместување
1 Сместување
Ски патекa
13km Ски патекa
До
1100m До 2169m

Stara PlaninaНа 64 км од Књажевац е Стара Планина, која како една од најубавите планини во Србија, претставува огромен потенцијал за развој на туризмот. Скоро пет месеци годишно е под снег. Висината на која се протега, помеѓу 1.100 и 1.900 m, има одличен потенцијал за градење долги патеки за алпско скијање.

Содржината на ски центарот го сочинуваат ски патеки на различни нивоа и детска ски градинка со подвижна лента. За љубителите на екстремни спортови, обезбедена е freeride патека. Покрај тоа, во ски центарот Стара Планина е изграден систем за вештачки снег, така што дури и во случај на полоша снежна ситуација, посетителите на центарот можат да уживаат во зимските спортови.

Ова е само почеток на развојот на ски-центарот на Стара Планина. Со изградба на системот на лифтови и ски патеки, сместувачки капацитети и друга инфраструктура, Стара Планина наскоро ќе стане еден од најголемите и најзначајни ски центри во Србија, особено наменета на љубителите на скијачките спортови и квалитетното скијање во околина со неизмерна убавина и недопрена природа.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Масажа:
Сите дополнителни информации за масажите може да ги добиете на рецепција.
1 Затворен базен:
Информација за работното време на затворениот базен може да најдете на рецепција.
1 Сауна:
Информации за работно време и резервација на сауна се наоѓаат на рецепцијата.
1 Wellness центар:
Работното време на wellness центарот се наоѓа на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Гаража:
Расположливост на паркирни места со оглед на димензиите на вашето возило задолжително да се провери на рецепција пред доаѓање!
1 Туристичко биро
TO Knjaževac +38119 735 230 и TO Pirot +38110/ 320-838
1 Банка/банкомат
Банка Poštanska Štedionica (банкомат и менувачница) и банкомат на Комерцијална банка има во хотелот Stara Planina.
1 Полициска станица
192 или Полициска станица Књажевац +38119/732-811
1 Пошта
Kalna, tel. +38119/760-611
1 Болница
Дом на здравје Пирот +38110/312-823
1 Прва помош
Итна помош: 194 Knjažavac +38119/733-124, +3811994
1 Аптека
Градска аптека ул. Lole Ribara 2 Knjaževac, tel. +38119 731 603


loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.