Kranjska Gora
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Kranjska Gora

Почетна страна  >  Slovenija  >  Kranjska Gora
Сместување
10 Сместување
Ски патекa
20km Ски патекa
До
813m До 1295m

Kranjska GoraКрањска гора, град под Јулијските Алпи, организатор на трките на Светскиот куп, се наоѓа во долината помеѓу Јулијските Алпи и Караванките. Во зима е одлична дестинација за скијање, а на лето за планинарење.

Од падината Vitranca од Kranjskа Gorа до Planicа од 800 до 1215 м.н.в се протега ски центарот Kranjska Gora . Подрачјето се наоѓа помеѓу Словенија, Италија и Австрија, а познато е и по прекрасната околина.

Крањска Гора е мало симпатично место сместено во тесниот кланец меѓу високите Алпски врвови. Освен скијањето нуди цела низа пропратни активности како ски трчање (40км патеки), санкање, турно скијање, качување по замрзнати водопади, или за најмладите - возење со кучешка запрега.
Понуда на спорт и забава


1 Масажа:
Сите дополнителни информации за масажите може да ги добиете на рецепција.
1 Затворен базен:
Информација за работното време на затворениот базен може да најдете на рецепција.
1 Сауна:
Информации за работно време и резервација на сауна се наоѓаат на рецепцијата.
1 Wellness центар:
Работното време на wellness центарот се наоѓа на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар, контакт телефон +386 (0)4 580 94 40.
1 Банка/банкомат
Во местото има повеќе банкомати.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници за сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица Крањска Гора, контакт телефон +386 (0)4 582 07 00 или 113.
1 Пошта
Пошта Крањска гора, затворена во недела.
1 Лекар
Медицински центар, телефон: 112
1 Прва помош
Прва помош, телефон: 112
1 Аптека
Аптека Крањска гора, затворена во недела.
1 Планинска служба
Планинска служба, телефон: 112
1 Кино
Кино ''People's Home'' Kranjska Gora, 300 седишта.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Сквош
Сквош терен во хотелот Spik, резервација на телефон: +386 (0)4 587 71 00.
1 Лизгалиште
Oтворено лизгалиште, се наоѓа меѓу hotel Ramada и Kompas. Можност за наем на опрема.
1 Качување по мраз
Качување по замрзнатиот водопад Martuljek, со лиценциран водич. Информации и резервации на телефон +386 (0) 4 580 94 40.
1 Санки со кучешка запрега
Кучешки запреги по околните села и планини. Сите информации на телефон +386 (0) 51 63 55 46.
1 Snowshoeing
Качување по планини во придружба на водич, секој ден, зависно од временските услови. Информации на телефон +386 (0) 4 580 94 40.
1 Ski touring
Тури со водич по околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Информации и резервации на +386 (0)4 580 94 40.
1 Параглајдинг
Параглајдинг во тандем, резервации и информации на број +386 (0)51 623 701.
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќен клуб Vopa pub.
1 Концерт: Silvestrovanje na prostem
Традиционалниот настан се одвива на главниот плоштад во Kranjski gori. Музичката програма трае до утринските часови.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.