+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Slovenija

Сончевата страна на Алпите

Почетна страна  >  Slovenija

Повеќе за Словенија

flag
Скијањето е национален спорт во Словенија.
Четвртина од населението се активни или повремени скијачи. Ски ресортите се релативно доволни, некои од нив се и доволно големи и модерни. Ски ресортите во Словенија се најчесто прилагодени на семејства, а амбициозните скијачи нема баш лесно да најдат нешто што ќе ги задоволи.
Словенија после краткото отсуство се врати во ски дестинациите, и почна да вложува повеќе во модернизација и сместувачки капацитети. Во Канин се наоѓаат единствените ски патеки преку 2000 м (максимална височина е 2292 м), па последните години се водени преговори и најпосле Канин е поврзан со италијанскиот ски ресорт Selle Nevea.


ВО БРОЈКИ

Активни ски ресорти : 50
Највисок ски ресорт : 2.292 м
Најголема висинска разлика : 1.231 м
ТОП 3 SNOW/FUN ПАРКОВИ

Kanin
Vogel
Kranjska Gora
loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.