Prato Nevoso
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Prato Nevoso

Почетна страна  >  Italija  >  Prato Nevoso
Сместување
 Сместување
Ски патекa
130km Ски патекa
До
1480m До 2085m

Prato NevosoPrato Nevoso е зимски спортски центар во северна Италија. Се наоѓа во Cuneo (Piemont) на надморска височина меѓу 1.480 и 2.085 м. Тој му припаѓа на ски регионот Mondole ski, во кој спаѓаат и ски центрите Artesina и Fraboso Soprana. Се на се, ски ентузијастите имаат на располагање 130 км уредени ски патеки.

Во пошироката околина постојат неколку сместувачки единици, кои заедно можат да сместат околу 4000 лица. Исто така, има и продавници, барови и ресторани, а особено популарни се apres ski колибите со своите забави.

Како зимски спортски центар, Prato Nevoso е популартен и за велосипедистите. Меѓу другото, тој беше и планинска етапа за професионалните велосипедски трки во Италија (1996, 2000) и Франција (2008).Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има самопослуга.
1 Пекара
Во местото има пекара.
1 Отворен паркинг:
Расположливост на места и димензии на возилото задолжително да се провери на рецепција!
1 Гаража:
Расположливост на паркирни места со оглед на димензиите на вашето возило задолжително да се провери на рецепција пред доаѓање!
1 Туристичко биро
A.T.L. Azienda Turistica Locale del Cuneese Via Vittorio Amedeo II, 8 A 12100 Cuneo Italy Tel.: +39 / 0171 / 690217
1 Банка/банкомат
Во местото има банкомат.
1 Полициска станица
Полиција: 112
1 Лекар
Медицинска и спасувачка служба: 118
1 Прва помош
Медицинска и спасувачка служба: 118
1 Планинска служба
Медицинска и спасувачка служба: 118

Дополнителна понуда за скијачи


1 Snowshoeing
Планинска тура со водич, достапна секој ден, во зависност од времето. Информации и резервации на +39 0461 585836.
1 Ski touring
Тури низ околните планини придружени со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации на +39 0461 585836.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.