Livigno
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Livigno

Почетна страна  >  Italija  >  Livigno
Сместување
29 Сместување
Ски патекa
115km Ски патекa
До
1800m До 3000m

LivignoLivingo се наоѓа во издолжена долина на 1800 м.н.в. , а највисоката жичара (Carosello) се качува до 2800 м.н.в. Livingo е еден од најдобрите и највисоки ски центри во покраината Ломбардија. Ски центарот е поделен на две спротивни падини кои не се меѓусебно поврзани, а низ местото поминува локален автобус со кој се доаѓа до сите жичарници.
Livigno не е познат само по доброто скијање, туку и по добрата забава. Исто така е и DUTY FREE зона, што ќе почувствувате по значително пониските цени.

Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе маркети.
1 Пекара
Во местото има повеќе мали пекари.
1 Месара
Во местото има две месари.
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар, телефон +39 034 297 7800.
1 Банка/банкомат
Повеќе банки и банкомати во целото место.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со поклони, сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица Livingo, телефонски број +39 0342 991199 или унифициран број 112
1 Пошта
Пошта, затворена во недела, телефонски број +39 034 299 6049.
1 Болница
Болница Livigno.
1 Лекар
Livigno Medical Center, телефонски број +39 034 299 6049.
1 Прва помош
Брза помош и планинска служба : 118.
1 Стоматолог
Стоматолошка ординација Livigno, телефонски број +39 034 297 0157.
1 Аптека
Две аптеки во местото.
1 Планинска служба
Планинска служба : 118.
1 Кино
Кино Cinelux Livigno, цена на влезници -7€ за возрасни и 5€ за деца.
1 Музеј
Историски музеј, тури од петок до недела. Сите информации на инфо пултот на музејот.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Куглање во apres ski bar Cronox, 4 ленти за куглање, отворено секој ден oд 09:30 дo 02:00h.
1 Затворен тениски терен
Затворено тениско игралиште Trepalle Gym, отворено секој ден од 14:00 - 00:00 h, цена на изнајмување, еден час- 16 €. Информации на info@sportingclublivigno.it или на телефон +39 034 299 1260.
1 Спортски центар
Спортски центар Aquarena: базен, фитнес, спорт, велнес, масажа и третмани, групни тренинзи.
1 Лизгалиште
Лизгалиште Eis Arena Livigno, можност за изнајмување на лизгалки, информации на телефон +39 340 413 4591.
1 Качување по мраз
Качување по леден водопад со претходна обука. Информации на www.guidealpine.info или на телефон +39 328 709 5950
1 Санки со коњска запрега
Јавање и коњска запрега. За почетници во јавање поевтина цена. Сите информации на телефон +39 034 297 7800.
1 Snowshoeing
Истражување на околните планини и врвови со водич. Информации на www.guidealpine.info или на телефон +39 328 7095950.
1 Ski touring
Тура по околните планини, голем број патеки off - piste.Информации на www.guidealpine.info или на телефон +39 328 7095950.
1 Параглајдинг
Лет со параглајдер во тандем. Информации на телефон +39 328 577 4414.
1 Ноќен клуб / дискотека
Голем број на ноќни клубови и дискотеки во градот.
1 Концерт: Livigno Snowland Festival
Годишниот фестивал за електронска музика, кој е закажан за втората половина на април. Можете да ја најдете точната програма и информации на www.snowland.it.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.