+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


La Thuile

Почетна страна  >  Italija  >  La Thuile
Сместување
2 Сместување
Ски патекa
160km Ски патекa
До
1176m До 2641m

La ThuileВо 1985 година, италијанскиот ски ресорт La Thuile бил поврзан со францускиот La Rosière и на тој начин го формирале ски-регионот Espace San Bernardo.

Градот La Thuile се смета за мирен и семеен ски-центар. Се состои од два дела - понов и постар, а тие се поврзани со бесплатен ски автобус. Поновиот дел е изграден за потребите на туризмот и повеќето од сместувачките единици се на патеката, додека стариот дел го има задржано традиционалниот дух.

Повеќето од потешките патеки се на италијанскиот дел од ски-центарот, додека La Rosiere е повеќе за почетници и рекреативни скијачи.

Патеките и дел од ски центарот кој ги поврзува двете страни, Col du Petit Saint Bernard (2.155 м) обезбедува прекрасни погледи на планинските масиви во околината: Mont Blanc, Ruitor glečer, Monte Rosa и Matterhorn.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има пекари.
1 Туристичко биро
Туристички информативен центар, телефонски број +39 0165 883 049.
1 Банка/банкомат
Во местото има банки и банкомати.
1 Продавница за сувенири
Помали продавници за сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица La Thuile телефонски број +39 0165 884 105 или унифициран број 112.
1 Пошта
Поштата е затворена во сабота и недела.
1 Лекар
Медицински центар, унифициран број 118.
1 Прва помош
Прва помош, унифициран број 118.
1 Аптека
Аптеката е отворена секој ден.
1 Планинска служба
Планинска служба , унифициран број 118.
1 Кино
Кино Arly.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Спортски центар
Спортски центар Кonver: одбојка, мал фудбал, кошарка, карпа за качување, сала за гимнастика. Сите информации на тел. број +39 340 6231 187.
1 Лизгалиште
Отворено лизгалиште, отворено секој ден. Можност за изнајмување на опрема.
1 Качување по мраз
Качување по замрзнат водопад со лиценциран водич. Сите информации на тел. број +39 366 28 29 117.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега, секој ден, во зависност од временските услови. Сите информации на тел. број +39 335 1829 414.
1 Snowshoeing
Планинарење по околните планини со водич, во зависност од временските услови. Сите информации на тел. број +39 340 07 0 00.
1 Ski touring
Тури по околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации на тел. број +39 340 07 0 00.
1 Параглајдинг
Параглајдерски лет во тандем, сите информации на телефонскиот број +33 6 81 55 74 94.
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќни клуб Disco Pub.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.