+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Cortina D' Ampezzo

Почетна страна  >  Italija  >  Cortina D' Ampezzo
Сместување
5 Сместување
Ски патекa
120km Ски патекa
До
1224m До 2930m

Cortina D' AmpezzoВОЛШЕБНАТА CORTINA

Светски позната Cortina d'Ampezzo, кралица на Dolomita,во реонот Veneto е еден од најпознатите ски центри насветот.Во боогатата историја посебно место заземаат ЗОИ 1956,а денес тоа е омилениот ресорт на светскиот џет сет.

Како еден од најексклузивните ски центри во Европа, Cortina е позната и по врвните хотели и богато снабдените продавнци.Освен одличното скијање нуди и квалитетен apres-ski живот (бутици,ресторани,барови, дискотеки,тениски игралишта,базен).
Се наоѓа на 1220 м н.в.,а највисокиот врв на 2932м. Има 140 км уредени патеки,од тоа:55км сини, 45км црвени и 10 км црни,58 км патеки за ски трчање ,51 жичарници.

Скијачите можат да уживаат на 5 подрачја: Faloria, Mietres, Tofana / Valle Sacrepes, Folzarego и 5 Tori. Ски центарот Cortina d'Ampezzo е вклучен во системот Dolomiti superski.

Понуда на спорт и забава


1 Aqua park
Базен и wellness/спа
1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Има продавници.
1 Пекара
Има пекарници.
1 Месара
Има месарници.
1 Туристичко биро
TIC Cortina d'Ampezzo, тел.бр. +39 0436 869 086.
1 Банка/банкомат
Повеќе банки и АТМ-и
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавнички со локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица Cortina d'Ampezzo, тел.бр. +39 0436 882 811 или 112.
1 Пошта
Пошта,затворена за викенд
1 Лекар
Медицински центар:118
1 Прва помош
Прва помош:118
1 Стоматолог
Забар Dr. Renato Zanella, тел.бр. +39 0436 860 431.
1 Аптека
Има повеќе аптеки.
1 Планинска служба
Горска служба:118
1 Кино
Кино Eden

Дополнителна понуда за скијачи


1 Затворен тениски терен
Затворено тениско игралиште во Tennis Country Club Cortina,резервации на +39 0436 868 486
1 Лизгалиште
Покриено лизгалиште во Олимписка дворана,отворено секој ден.
1 Качување по мраз
Качување по замрзнат водопад во присуство на водич.Можност за изнајмување опрема.Сите информации на тел.бр.+39 0436 868 505.
1 Snowshoeing
Snowshoeing со водич,секој ден,во зависност од временските прилики.Сите информации на телефон +39 0436 868 505.
1 Ski touring
Водени тури по околните брда со лиценциран водич.Информации и резервации на тел.бр.+39 0436 868 505.
1 Параглајдинг
Параглајдинг во тандем,информации и резервации на тел.бр. +386 (0) 41 83 20 76.
1 Ноќен клуб / дискотека
Bilbo Club, Discotecquevvedere.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.