+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Bormio

Почетна страна  >  Italija  >  Bormio
Сместување
7 Сместување
Ски патекa
50km Ски патекa
До
1225m До 3012m

BormioВо срцето на централните италијански Алпи, во регионот Alta Valltelina, на 1225 м надморска височина, се наоѓа малиот алпски град - Bormio. Градот е опкружен со три остри масиви.
Ски центарот е сместен на еден рид и до него може да се дојде со две гондоли. Големата висинска пазлика на ски-центарот изнесува 1800 метри. Не изненадува тоа што Bormio обезбедува идеални услови за одржување на Светското првенство во ФИС.

Ќе кажеме дека сини патеки речиси нема, не рачунајќи ги двете помали спојници кои ги поврзуваат црвените патеки. Најголем број патеки се црвени и црни.
Bormio е, секако, ски центар за поискусните и натпреварувачки настроени скијачи.Понуда на спорт и забава


1 Aqua park
Базен и wellness/спа
1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе маркети.
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар, тел. број +39 0342 901 451.
1 Банка/банкомат
Повеќе банки и банкомати во местото.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници за сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станиа Bormio, тел. број +39 0342 927 262 или унифициран број 112.
1 Пошта
Пошта Bormio,затворена во сабота и недела.
1 Лекар
Медицинска служба, унифициран број 118.
1 Прва помош
Брза помош, унифициран број 118.
1 Стоматолог
Стоматолошка ординација Dr. Fausto Barbalace, тел. број +39 335 687 1401
1 Аптека
Повеќе аптеки во местото.
1 Планинска служба
Планинска служба, унифициран број 118.
1 Кино
Кино Plinius.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Лизгалиште
Лизгалиште во сала, отворено секој ден. Влез 5€ по лице, можност за изнајмување на лизгалки.
1 Качување по мраз
Качување по ледена карпа со водич. Информации и резервации на телефон +39 334 3304 229
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега по околните брда и села. Информации и резервации на телефон +39 347 7960 309.
1 Snowshoeing
Качување на планина со водич, секој ден, во зависност од временските услови, по околните брда и села. Информации и резервации на телефон +39 347 7960 309.
1 Ski touring
Тури по околните планини со водич, можност за изнајмување опрема. Информации и резервации на телефон +39 334 3304 229
1 Параглајдинг
Параглајдинг тандем лет, резервации и информации на телефон +39 340 5488 208.
1 Концерт: Ski opening party
Отворањето на сезоната во почетокот на декември со богата програма.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.