+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Vars

Почетна страна  >  Francija  >  Vars
Сместување
8 Сместување
Ски патекa
185km Ски патекa
До
1650m До 2750m

VarsНа прв поглед, идеален ски ресорт за почетници и средно искусни скијачи / бордери, пред се поради големиот број полесни патеки и добро одржуваните патеки, но Варс е можеби еден од најдобрите freeride потенцијали во овој дел на француските Алпи.

Оддалечен 50 км јужно од Маритимските Алпи, Брианакон, лежи Варс на надморска височина од 1850м. Ски-центарот се наоѓа помеѓу 4 места: Saint Marcellin, најстарото село, Sainte Marie најдобро ги претставува локалната традиција и архитектура на јужниот дел од француските Алпи, со првите хотели и првите влечници и ски-лифтови во Варс; Замокот Sainte Catherine, кој се наоѓа во јужниот дел на ски-центарот. Срцето на ски-центарот е Les Claux, опремен за најновите барања на ски (зимски), како и за летен туризам. Повеќето ски-лифтови поаѓаат од Les Claux и поврзуваат околу 80.000 м2 ски површина.
Sainte Marie и Vars Les Claux се поврзани со бесплатен ски бус, бидејќи овде се сместени најголем дел од туристичките објекти во долината.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Има продавници
1 Пекара
Има пекарници
1 Туристичко биро
ТИЦ, тел.бр.+33 4 92 46 51 31.
1 Банка/банкомат
Банка и повеќе АТМ-и
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали сувенирници
1 Полициска станица
Полиција,заеднички број:17
1 Пошта
Пошта ,затворена во викенд
1 Лекар
Медицински центар Vars, тел.бр. +33 4 92 46 54 05 или заеднички број 15
1 Прва помош
Прва помош,заеднички број 15
1 Аптека
Аптека Maegherman,затворена во викенд
1 Планинска служба
Планинска служба,заеднички број 15
1 Кино
Кино, Kino Le Meleze.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Сквош
Сквош терен во хотел Les Escundus, резервации и информации на тел.број+334 92 46 67 00.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега во местото и околните планини. Сите информации и резервации на +33 648 392 966.
1 Snowshoeing
Одење по снег со водич, секој ден, во зависност од временските услови. Информации и резервации по телефон +33 4 92 46 53 24.
1 Ski touring
Водени тури низ околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 4 92 46 53 24.
1 Параглајдинг
Параглајдинг лет во тандем, резервации и информации на телефонскиот број +33 4 92 46 51 31.
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќни клубови Le Lynx, Le Kha.
1 Концерт: Vars in the Spotlight
Отворањето на сезоната во почетокот на декември со богата програма.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.