+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Superdevoluy

Почетна страна  >  Francija  >  Superdevoluy
Сместување
3 Сместување
Ски патекa
100km Ски патекa
До
1500m До 2500m

SuperdevoluySuperdevoluy - Скијачката станица, е изградена во 1966 година, се уште е футуристична денес. Футуристичкиот изглед на местото е главно обезбеден од 2 огромни станбени куќи, кои се забележуваат од далечина. Специфичноста на овие две згради лежи во фактот што куќите не се рамни, но имаат малку свиткана форма, а нивната позиција е директно во подножјето на скијачките патеки. Внатрешноста на зградите е исполнета со речиси 1000 апартмани, а во долниот кат се наоѓаат продавници и пазари, пекари, спортски продавници, продавници за сувенири, ресторани, барови. Во прилог на сето ова, постојат даватели на услуги во зградата: банка, пошта, туристичка канцеларија, ски училиште.Понуда на спорт и забава


1 Aqua park
Базен и wellness/спа
1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во крајот има 2 маркети.
1 Пекара
Има повеќе пекари.
1 Туристичко биро
Le Devoluy TIC, отворен секој ден. Т: +33 492 58 91 91.
1 Банка/банкомат
Во крајот има банкомат.
1 Продавница за сувенири
Повеќе продавници со локални производи.
1 Полициска станица
Општи телефонски броеви 17.
1 Пошта
Le Devoluy Поштенски канцеларија, која се наоѓа во Maison De Devoluy. Отворен во вторник, среда и петок.
1 Лекар
Superdevoluy Medical Cabinet, телефонски број: +33 492 54 19 40.
1 Прва помош
Општи телефонски број 15.
1 Аптека
Pharmacy Du Devoluy Pharmacy е отворена секој ден од 09.30-12.30 и од 14.30-19.00.
1 Планинска служба
Општи телефонски број 15.
1 Кино
Kино Le Rex.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Bowling Ле Chourum, отворен секој ден од 15:00 до 01:00. Информации и резервации на телефонскиот број +33 622 27 19 61.
1 Сквош
Сквош игралишта во Центарот Superdevoluy Sportif, информации и резервации на телефонскиот број +33 492 587 610.
1 Спортски центар
Спортски центар Superdevoluy центар Sportif: сквош, качување, водени вежба, пинг-понг, фитнес, мини голф. Информации и резервации на +33 492 587 610.
1 Snowshoeing
Нишалка со водич, достапна секој ден, во зависност од времето. Информации и резервации по телефон +33 492 58 81 40
1 Ski touring
Водени тури низ околните планини придружени со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации по телефон +33 492 58 81 40
1 Параглајдинг
Панорамски лет со тандем падобран, резервации и информации по телефон +33 492 43 37 80
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќни клуб La Fournaise.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.