+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Puy St. Vincent

Почетна страна  >  Francija  >  Puy St. Vincent
Сместување
4 Сместување
Ски патекa
75km Ски патекa
До
1400m До 2750m

Puy St. VincentPuy Saint Vincent нуди оптимални временски услови и услови за снег благодарение на својата локација во средината на Националниот парк Les Écrins. Се наоѓа помеѓу врвовите на La Pendine (2.750 м) и Les Têtes(2.044 м) во Приморските Алпи.

Благодарение на високите околни врвови, ски-центарот е многу заштитен од ветрот на едната страна. Од друга страна, близината на глечерите на масивот Écrin и северната ориентација на спустот обезбедуваат многу природен снег и оптимални услови на скијачката патека до крајот на сезоната.

Со вкупно 75 километри ски патеки, кои се поделени на 31 спустови, Puy Saint Vincent е прилично транспарентен, но во исто време е многу разновиден ски-центар. Во целата област, наизменично се наоѓаат широки падини и патеки обраснати со густи шуми. Уникатен поглед на прекрасниот масив Écrin е достапен на сите падини.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има пекара.
1 Автобуски превоз
1 Туристичко биро
Туристички информативен центар, ул. Винсент, телефонски број +33 492 23 35 80.
1 Банка/банкомат
Во местото има банкомат.
1 Продавница за сувенири
Помали продавници за сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица број 17
1 Лекар
Амбуланта Dr. Jean-Pierre Magnin,телефонски број +33 492 23 40 96.
1 Прва помош
Прва помош број 17
1 Планинска служба
Планинска служба телефонски број 17

Дополнителна понуда за скијачи


1 Качување по мраз
Качување на замрзнат водопад со водич. Сите информации на телефонскиот број +33 492 23 35 80.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучиња во околните планини. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 609 80 90 57.
1 Snowshoeing
Водени тури секој ден, во зависност од временските услови. Информации на телефонскиот број +33 608 54 33 59.
1 Ski touring
Водени тури низ околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Побарајте на телефонскиот број +33 492 23 33 40.
1 Параглајдинг
Параглајдерски тандемски лет, цената на летот е 65 € по лице. Информации и резервации на телефонски број +33 6 63 77 71 91

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.