+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Montgenevre

Почетна страна  >  Francija  >  Montgenevre
Сместување
23 Сместување
Ски патекa
110km Ски патекa
До
1860m До 2700m

MontgenevreMONTGENEVRE - ПИОНЕРСКА СТАНИЦА НА ФРАНЦУСКИТЕ АЛПИ

Се започна во 1907 со меѓународниот ски натпревар. Во ова време, имено планинското село Montgenevre е официјално прогласен како прв ски-центар во француските Алпи и положи важен камен темелник за развој на скијање во Франција. Овие историски траги се уште се јасно видливи од многу постари згради, кои се наоѓаат во срцето на градот, и се чуваат како сведоци на историјата. Во прилог на нив се и нови згради, изградени во традиционален стил. Montgenevre, исто така, го задржа својот традиционален шарм и во исто време се разви во модерен и популарен скијачки центар.

Ова планинско село, кое се наоѓа на превојот на надморска височина од 1850m, поради своите исклучително добри климатски услови, се издвојува во однос на останатите ски-центри. Од една страна, ориентација кон југ му носи на Montgenèvre во просек 300 сончеви денови во годината, од друга страна, овој историски град благодарение на источниот ветар наречен Ломбард, добива огромна количина на снег во текот на цела сезона.

Третата предност на оваа живописната населба е директната врска со ски центарот XXL-Via Lattea, како најзападен и единствен француски дел од овој италијанско-француски ски центар со 400 км уредени патеки. Montgenevre е поврзан во долината на подрачјето со италијанските места Claviere, Sestriere, Sansicario и Sauze d'Oulx, кои во 2006 година станаа познати по организацијата на XX Зимски Олимписки Игри во Торино.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има продавници.
1 Пекара
Во местото има пекари.
1 Туристичко биро
Туристички информативен центар, телефонски број +33 4 92 215 252
1 Банка/банкомат
Во местото има банкомат.
1 Продавница за сувенири
Постојат повеќе продавници за сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица, унифициран телефонски број 17
1 Лекар
Медицински центар, споен телефонски број 17
1 Прва помош
Прва помош, споен телефонски број 17
1 Аптека
Аптека Montgenevre е отворена секој ден.
1 Планинска служба
Планинска служба број 15
1 Кино
Кино Jean Gabin.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Лизгалиште
Отворено лизгалиште, отворено секој ден. Влез 3 € по лице, можност за изнајмување на лизгалки.
1 Snowshoeing
Прошетка со водич, секој ден, во зависност од временските услови. Информации на телефонски број +33 4 92 21 90 46.
1 Ski touring
Водени тури низ областа со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Информации на телефонски број +33 4 92 21 90 46.
1 Параглајдинг
Параглајдерски лет во тандем, информации на телефонскиот број +33 6 88 470 155

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.