La Toussuire
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


La Toussuire

Почетна страна  >  Francija  >  La Toussuire
Сместување
8 Сместување
Ски патекa
310km Ски патекa
До
1100m До 2620m

La ToussuireLa Toussuire се наоѓа во центарот на ски ресортот Sybelles, модерен и целосно затворен за сообраќај со бројни удобности кои се развиле во идеална зимска дестинација за семејно скијање.

Поради својата единствена позиција во центарот на ски регионот на 1750 м.н.в. може да се пофали со многу сончеви часови и панорамски поглед на целиот регион. Самата локација во централниот дел на ски ресортот Les Sybelles овозможува пристап до вкупно 310 км ски патеки.

Само ски ресортот La Toussuire има 45 км патеки кои можат да се пофалат со одлични снежни услови со многу сончеви денови. Сите патеки се оптимално поврзани со 21 ски лифтови.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Туристичко биро
TIC La Toussuire, тел. број +33 4 79 83 06 06.
1 Банка/банкомат
Банка и повеќе банкомати во местото.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица La Toussuire, тел. број +33 479 56 75 45 или унифициран број 17.
1 Лекар
Медицински центар (доктор), тел. број +33 479 56 71 28 15 или унифициран број 15.
1 Прва помош
Брза помош, унифициран број 15.
1 Планинска служба
Планинска служба , унифицар број 15.
1 Кино
Кино L'Igloo, 2 проекции дневно.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Лизгалиште
Затворено лизгалиште, отворено секој ден од 15:00h do 20:00h. Можност за изнајмување на лизгалки.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега по околните ридовите и села. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 6 82 75 99 26.
1 Snowshoeing
Планински прошетки со водич,секој ден, во зависност од временските услови. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 4 79 56 77 74.
1 Ski touring
Тури низ околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 4 79 56 77 74.
1 Ски параглајдинг
Тандем скок со падобран со скии. Сите информации и резервации на +33 6 82 04 88 65.
1 Параглајдинг
Панорамски лет со падобран во тандем. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 6 82 04 88 65.
1 Ноќен клуб / дискотека
Tags night club.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.