+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


La Plagne

Почетна страна  >  Francija  >  La Plagne
Сместување
14 Сместување
Ски патекa
225km Ски патекa
До
1250m До 3250m

La PlagneLa Plagne се состои од 10 населби поделени во две области. На една страна се традиционалните, мирни села на пониските падини Montchavin (1250 м), Champagny-en-Vanoise (1250 м), Plagne Montalbert (1350 м) и Les Coches (1450 м), а на другата страна се туристичките населби Plagne 1800, Plagne-Bellecote (1930 м) со непосреден пристап до глечерот Plagne Centre, селцето Belle Plagne (1970 м), населбата со туристички резиденции Plagne Villages/Soleil (2050 м) и на врвот Aime-la-Plagne (2100 м).Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има повеќе помали пекари.
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар La Plagne , телефон +33 4 79 09 02 01.
1 Банка/банкомат
Две банки и повеќе банкомати во местото.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица La Plagne, телефонски број +33 4 79 09 22 10 или унифициран број 17.
1 Пошта
Пошта La Plagne, затворена во недела. Телефонски број +33 4 79 09 01 82.
1 Лекар
La Plagne медицински центар, телефонски број +33 4 79 07 83 59 или унифициран број 15.
1 Прва помош
Прва помош, унифициран број 15.
1 Аптека
Аптека La Plagne, отворена секој ден.
1 Планинска служба
Планинска служба, унифициран број 15.
1 Кино
Кино La Plagne, 2 филмови на ден (3 во лошо време). Влезницата изнесува 8,5€ за возрасни и 7€ за деца.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Куглана La Plagne, отворена секој ден од 16:00 - 03:00h. Резервации на тел. број +33 4 79 09 00 78.
1 Затворен тениски терен
La Plagne Sport Hall, задолжителна претходна резервација на теренот на телефон +33 4 79 55 15 15.
1 Сквош
Сквош сала, се наоѓа во местото Plagne 1800. Можност за изнајмување на опрема. Резервации на теренот на телефон +33 4 79 09 08 70.
1 Спортски центар
La Plagne Sport Hall: тенис, мал фудбал, одбојка, кошарка, пинг-понг , ракомет, бадминтон. Резервации на терен на телефон +33 4 79 09 08 70.
1 Лизгалиште
Природно отворено лизгалиште, отворено секој ден. Можност за изнајмување лизгалки.
1 Качување по мраз
Качување по леден водопад со водич. Сите информации и резервации на телефон +33 479 55 06 55.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега по околните села. Сите информации и резервации на телефон +33 479 24 22 15.
1 Snowshoeing
Планинарење со водич, секој ден, во зависност од временските услови. Информации на телефон +33 4 79 06 53 36.
1 Ski touring
Тури по околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации на телефон +33 479 24 22 15.
1 Параглајдинг
Параглајдинг тандем лет, резервации и информации на телефон +33 4 79 09 11 62.
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќни клубови Le Cosy Bar & Discotheque, Igloo Igloo Bar, Le Saloon.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.