+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


La Norma

Почетна страна  >  Francija  >  La Norma
Сместување
1 Сместување
Ски патекa
65km Ски патекa
До
1350m До 2750m

La NormaLA NORMA - СКИЈАЧКИ РАЈ ЗА СЕМЕЈСТВА И ПОЧЕТНИЦИ

Фактот дека 90% од вкупно 65 км го сочинуваат патеки кои се во категоријата на лесни и средни , го претставува ски центарот La Norma како идеален за почетници и најмлади скијачи. Сместувачките објекти имаат директен пристап на патеките, а со помош на 14 ски лифтови брзо се стига до секој дел на ски центарот.

Дополнителна предност на овој компактен ски центар е неговата локација. Од станицата La Norma на надморска височина од 1350 м, која се наоѓа на пространото шумско плато пред масивот Vanoise и долината l'Arc, мрежата на ски патеки се проширува до 2750 м.н.в. и завршува веднаш под самиот врв на планината La Norma. Благодарение на големата надморска височина и ориентацијата на ски центарот на северозапад, обезбедени се добри снежни услови во текот на цела зима. Покрај тоа, има над 100 топови за снег како ски центарот би работел без проблем во текот на целата сезона.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има продавници.
1 Пекара
Во местото има пекара.
1 Отворен паркинг:
Расположливост на места и димензии на возилото задолжително да се провери на рецепција!
1 Гаража:
Расположливост на паркирни места со оглед на димензиите на вашето возило задолжително да се провери на рецепција пред доаѓање!
1 Туристичко биро
TIC La Norma отворен секој ден 09:00 - 18:00 h, телефонски број : +33 4 79 20 31 46.
1 Банка/банкомат
Во местото има банкомат.
1 Продавница за сувенири
Неколку помали продавници за сувенири, подароци и локални производи.
1 Пошта
Pošta La Norma, отворена од понеделник до петок: 10:00 -12:00 и 15:00 -17:00h.
1 Лекар
Медицинска и итна служба +33 479 203 152 или 112.
1 Прва помош
Прва помош, унифициран број 112.
1 Планинска служба
Планинска служба, унифициран телефонски број: 112.
1 Кино
Kino La Norma, отворено од понеделник до четврток.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Bowling l'Antirouille, отворена секој ден од 11:00 -01:30 h. Резервации на тел.брoj +33 479 566 178.
1 Snowshoeing
Планинарење со водич, достапно секој ден, во зависност од временските услови. Информации и резервации на тел. број +33 479 203 310.
1 Ski touring
Ски тури во придружба со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Информации и резервации на тел. број :+33 479 203 310.
1 Параглајдинг
Лет со параглајдер во тандем, информации и резервации на тел. број +33 4 79 20 31 46.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.