Flaine
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Flaine

Почетна страна  >  Francija  >  Flaine
Сместување
10 Сместување
Ски патекa
265km Ски патекa
До
720m До 2500m

FlaineFlaine се наоѓа во централниот дел на ски подрачјето Le Grand Massif, едно од најголемите ски подрачја во француските Алпи. Современиот ски центар без автомобили се состои од 3 дела : Flaine-Forêt (1700 м.н.в.), Flaine-Forum (1600 м.н.в.) и Flaine-Front de Neige (1500 м.н.в.) кои се поврзани со автобус, 2 жичарници и неколку пешачки патеки. Повеќето апартмански згради се наоѓаат во близина на жичарницата и apres ski објектите. Во местото има многу продавници, барови и ресторани. Flaine има одличен пристап до целото ски подрачје Grand Massif вклучувајќи и одличен панорамски поглед на Mont Blanc.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има продавница.
1 Пекара
Во местото има пекара.
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар, телефонски број +33 (0)4 50 90 80 01.
1 Банка/банкомат
Во местото има повеќе банки и банкомати.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица, унифициран број 17.
1 Пошта
Пошта Flaine, затворена во сабота и недела.
1 Лекар
Медицински центар, отворен секој ден. Телефонски број +33 (0) 4 50 90 81 42.
1 Прва помош
Прва помош, унифициран број 15.
1 Аптека
Аптека Flaine,отворена секој ден. Телефонски број +33 (0)4 50 90 82 02.
1 Планинска служба
Планинска служба, унифициран број 15.
1 Кино
Кино Studio 1600 Flaine.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Куглана Galaxy, отворена секој ден од 10:00 - 22:00 h . Задолжителна резервација на телефонскиот број +33 (0) 6 64 27 26 07.
1 Лизгалиште
Затворено лизгалиште Flaine Forum, отворено секој ден. Можност за изнајмување на лизгалки.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега низ околните планини. Сите информации на телефонскиот број +33 (0) 6 82 09 50 03.
1 Snowshoeing
Планинарење со водич, секој ден, во зависност од временските услови. Информации и резервации на телефонскиот број +33 (0) 4 50 90 81 00.
1 Ski touring
Тури низ околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации на телефонскиот број +33 (0)4 50 90 82 88.
1 Параглајдинг
Лет со параглајдер во тандем, информации и резервации на телефонскиот број +33 (0)6 85 75 03 81.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.