+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Chamrousse

Почетна страна  >  Francija  >  Chamrousse
Сместување
3 Сместување
Ски патекa
90km Ски патекa
До
1400m До 2250m

ChamrousseСки центар Chamrousse се наоѓа на планината Belledone и претставува едно од најпристапните места во француските Алпи. Поранешната олимписка населба е одалечена на околу 30 минути од Grenobla и се состои од две области на Ле Recoin и Roche Beranger.
Во прилог на патеките со вештачко оснежнување , подрачјето исто така нуди ски патеки за скијачко трчање како и снежниот парк Big Air.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе маркети
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Туристичко биро
TIC Chamrousse, телефонски број. +33 4 76 89 92 65.
1 Банка/банкомат
Во местото има повеќе банки и банкомати.
1 Продавница за сувенири
Во градот има неколку продавници со сувенири, подароци и бројни локални производи.
1 Полициска станица
Општ телефонски број 17.
1 Лекар
Општ телефонски број 15.
1 Прва помош
Општ телефонски број 15.
1 Аптека
Во градот има две аптеки, тие се отворени секој ден.
1 Планинска служба
Општ телефонски број 15
1 Кино
Кино Le Schuss.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Лизгалиште
Отвореното лизгалиште, кое се наоѓа во Chamrousse 1650, работи секој ден. Можност за изнајмување на лизгање.
1 Нуркање
Нуркање во замрзнатото езеро, придружено со водич. Достапно секој ден, во зависност од временските услови. Цената е околу 65-75 евра. Потребна е претходна резервација. +33 6 16 96 71 73.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега. Сите информации и резервации на бр. +33 6 85 95 39 82.
1 Snowshoeing
Разгледување придружено со водич, достапно секој ден, во зависност од временските услови. Сите информации и резервации на телефонскиот број: +33 6 42 02 81 62.
1 Ski touring
Водени тури до околните скијачки центри придружени со лиценциран водич. Сите информации и резервации на тел. +33 4 76 59 04 96.
1 Параглајдинг
Панорамски лет со тандем падобран. Резервации и информации на тел. +33 4 76 89 93 66.
1 Ноќен клуб / дискотека
Ноќен клуб Le K-Dox.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.