Avoriaz
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Avoriaz

Почетна страна  >  Francija  >  Avoriaz
Сместување
6 Сместување
Ски патекa
64km Ски патекa
До
1800m До 2466m

AvoriazAvoriaz е позната ски станица со оптимална позиција на југо-источната висорамнина. Ова необично место, кое е познато по зимските спортови, беше изградено во 1960 година на поранешни пасишта и е целосно интегрирано во пејзажот. Се наоѓа меѓу стрмни карпи и благи падини, како и помеѓу Франција и Швајцарија, а на 1.800 м.н.в. со својата воглавно дрвена архитектура совршено се прилагодува на неговата околина.
Како главен врв а исто така и центар на Portes du Soleil , Аvoriaz претставува идеална почетна точка за најголемата меѓународна поврзана ски област во светот, која нуди вкупно 14 ски станици и 283 ски патеки. Посетителите лесно можат од секој апартман во Avoriaz - по краток спуст низ селото да дојдат до ски патеките. Посебната локација на Avoriaz на гостите им нуди и други предности, вреден за споменување е особено величенствениот поглед на долината Morzine, кој го нуди оваа модерна ски станица. Неговата висинска положба , на Avoriaz му дава огромна климатска предност, како што се големи количини на снег и многу сончеви моменти. Станицата е исто така целосно затворена за сообраќај и е наменета исклучиво за пешаци и коњски запреги, што уште повеќе ја нагласуваат пријатната атмосфера на Avoriaz.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе продавници.
1 Пекара
Во местото има повеќе мали пекари.
1 Туристичко биро
Туристички информативен центар, Тел: +33 450 740 211.
1 Банка/банкомат
Повеќе банкомати во местото.
1 Продавница за сувенири
Неколку помали продавници со подароци, сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Avoriaz полициска станица, Тел: 33620856517 .
1 Пошта
Поштата Avoriaz ( се наоѓа во туристичко информативниот центар ) отворена од Понеделник до петок од 09:00- 12:00 h и од 15:30- 18:00 h.
1 Лекар
Здравствен центар Avoriaz , Тел: +33450740542
1 Прва помош
Медицински центар Avoriaz, телефонски број +33450740542 или телефонски број 15.
1 Аптека
Аптека Avoriaz, отворена секој ден од 09:00 - 19:30 h.Тел: +33 450 744 434
1 Планинска служба
Планинска служба, унифициран број : 15.
1 Кино
Кино Portes du Soleil, две сали ( 260 и 290 седишта).

Дополнителна понуда за скијачи


1 Куглање
Куглана Le Studio 9, отворена секој ден од 14:00- 03:00 h, Тел: +33 450 740 677 .
1 Сквош
Сквош, Espace Bodyform, потребна претходна резервација во туристичкиот инфо центар, половина час 6€ можност за изнајмување на рекет 2,5€.
1 Спортски центар
Спортски центар Espace Bodyform: сквош терен и фитнес.
1 Лизгалиште
Отворено лизгалиште Avoriaz, отворено секој ден од 14:00 - 20:00 h, затворено во сабота. Цена за возрасни 6 €, за деца 5 €. Можност за изнајмување на опрема.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега, за деца и возрасни. Цената за половина ден е 95 €, а за цел ден 140 € по лице. Информации и резервации на +33 680 932 620.
1 Санки со коњска запрега
Возење со коњска запрега во местото и околните шуми, за 2 до 4 лица. Цената се движи од 20 € - 50 € во зависност од времетраењето. Информации и резервации на тел. број +33 450 740 155.
1 Snowshoeing
Планинарење со лиценциран водич, секој ден, во зависност од временските услови. Цената на 3 часовната тура е 28€ по лице и вклучува изнајмување на опрема. Информации и резервации на тел. број +33 450 740 483 или во канцеларијата на француската ски школа E
1 Ski touring
Излети по околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување опрема . Информации и резервации на тел. број +33 450 740 218.
1 Ски параглајдинг
Парагалајдинг во тандем, од 90€ по лице. Сите информации и резервации на тел. број +33 450 740 218.
1 Параглајдинг
Парагалајдинг во тандем, со фиксни скии од 90€ по лице. Сите информации и резервации на тел. број +33 450 740 218.
1 Ноќен клуб / дискотека
Дискотекa Le Yak.
1 Концерт: Rock des Pistes
Повеќедневен музички фестивал кој се одржува во градот директно до ски патеките. Тој се одржува секоја година во третата недела на март.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.