+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Aussois

Почетна страна  >  Francija  >  Aussois
Сместување
6 Сместување
Ски патекa
55km Ски патекa
До
1500m До 2750m

AussoisAUSSOIS - ОДЛИЧЕН ФАМИЛИЈАРЕН СКИ ЦЕНТАР

Aussois не е само пријатно место кое е познато за зимски спортови, туку ски центарот на оваа мала станица е идеален за туристите кои би сакале да уживаат со целото семејство и нуди идеални услови за најмладите и почетниците. Причината за тоа е дека повеќе од половина од сите 21 ски патеки се лесни. Но, искусни скијачи и сноубордисти доаѓаат тука и уживаат на овие патеки. Освен 7 црвени и 3 црни ски патеки, ски центарот Aussois исто така, нуди снежен парк со boardercross патека и патека за слалом. Сите патеки ги поврзуваат 10 жичари. Сите 55 км ски патеки на височини помеѓу 1500 и 2750 м се, исто така - благодарение на положбата на падините на јужната страна - целиот ден огреани со сонце.

Сите туристи кои не се задоволни со понудата на ски патеките во центарот Aussois, исто така, може да ги користат понудите на уште 3 популарни ски центри лоцирани во непосредна близина. Центарот на подрачјето Valfréjus и La Norma со индивидуални 65 км ски патеки може да се користат без надомест од страна на туристите кои се одлучиле да купат ски карти Eski-Mo. Со овој билет на туристите им е достапен и бесплатен ски шатл, кој еднаш неделно вози до сите 3 долински станици.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има маркет.
1 Пекара
Во местото има пекарница.
1 Туристичко биро
TIC Aussois, t: +33 4 79 20 30 80.
1 Банка/банкомат
Во местото има банкомат.
1 Продавница за сувенири
Неколку помали продавници со подароци, сувенири и локални производи.
1 Лекар
Итна медицинска клиника +33 4 79 20 33 42 или 15.
1 Прва помош
Општ телефонски број 15.
1 Планинска служба
Општ телефонски број 15.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Санки со кучешка запрега
Возење со куче, резервации и информации на телефонскиот број +336 70 80 72 78.
1 Snowshoeing
Пешачење придружено со водич, резервации и информации на телефонскиот број +334 79 20 31 16.
1 Ski touring
Водени тури низ околните планини придружени со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации по телефон +33 4 92 52 44 01.
1 Параглајдинг
Панорамски тандемски падобрански лет, резервации и информации на телефонскиот број +336 16 14 64 25.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.