Bansko
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Bansko

Почетна страна  >  Bugarija  >  Bansko
Сместување
6 Сместување
Ски патекa
75km Ски патекa
До
990m До 2560m

BanskoБанско е најновиот ски центар во Бугарија, во срцето на величенствената планина Пирин , а на само 160 км од Софија. Со својата автентичната традиционална градба и модерната, ефикасна инфраструктура заедно со новите ски патеки и лифтови, се претставува како најдобар ски центар во источна Европа.

Со своите 70 км ски патеки со различни нивоа на тежина, Банско нуди одлични услови за скијање. Љубителите на скијањето го преферираат Банско заради најдолгата зимска сезона која трае од декември до мај. При тоа, голема улога игра и системот за производство на вештачки снег , кој покрива скоро 100% од патеките и обезбедува снег дури и во топлите денови. На своите гости, Банско им нуди единствено непрекинато скијање од 16 км, почнувајќи од врвот Тодорка, највисоката точка на ски центарот, се до долната станица на жичарницата. Почетната станица на жичарницата се наоѓа до хотелот Kempinski, околу 2.5 км од центарот на градот, и таа ќе ве искачи до врвот на ски центарот за помалку од 20 минути.Понуда на спорт и забава


1 СПА центар:
Информации за работното време на СПА центарот се може да најдете на рецепција.
1 Масажа:
Сите дополнителни информации за масажите може да ги добиете на рецепција.
1 Отворен базен:
Информација за работното време на отворениот базен се наоѓа на рецепција.
1 Базен за деца:
Информација за работното време на базенот за деца, може да најдете на рецепција.
1 Затворен базен:
Информација за работното време на затворениот базен може да најдете на рецепција.
1 Wellness центар:
Работното време на wellness центарот се наоѓа на рецепција.
1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има повеќе маркети.
1 Пекара
Во местото има повеќе пекари.
1 Отворен паркинг:
Расположливост на места и димензии на возилото задолжително да се провери на рецепција!
1 Туристичко биро
Инфо центар, тел. број: +359 88 654 3262.
1 Банка/банкомат
Во местото има неколку банки.
1 Продавница за сувенири
Во местото постојат повеќе продавници на сувенири.
1 Полициска станица
Универзален број: 112.
1 Пошта
Во местото постои пошта, која не работи за викенд.
1 Лекар
Во местото постои медицинска установа.
1 Прва помош
Прва помош: 1471.
1 Стоматолог
Во местото постои стоматолошка ординација.
1 Аптека
Аптека Subra Bansko, 'Pirin' Str. 92, 2770 Novi Grad, Tel.+359 88 248 4005. Работно време: секој ден од 8:00h-20:00h.
1 Планинска служба
Универзален број :1471, Bansko Mountain Rescue тел. број : 088 7100241.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Лизгалиште
Во местото постои лизгалиште.
1 Snowshoeing
Travenuria, тел. број: +359 2 4930191.
1 Параглајдинг
Bansko sports,тел. број: +359 87 8253772.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.