Скијање Jahorina
+389 2 3 22 99 22 | +389 79 300 300 | +389 79 300 333
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна

Jahorina

Олимписка носталгија

Почетна страна  >  Bosna i Hercegovina

Повеќе за Jahorina

flag
Jahorina се наоѓа во југоисточниот дел на Босна и Херцеговина, недалеку од Сараево (28км) и Пала (12км). Исто така е и најголемиот и најсовремен ски центар во БиХ. Највисокиот врв е Ogorjelica која се наоѓа на 1916 м.н.в. Javorina е оригиналното име на планината Jahorina . Именувана е по планинскиот или грчкиот јавор чие најсеверно живеалиште е оваа планина.
Сите патеки се на северната страна на ски ресортот, бидејќи ски центарот е всушност огромна и широка падина која поминува низ борова шума која почнува од Олимпискиот спуст и завршува на Poljice во близина на стариот репетитор.
Секој кој некогаш бил во Jahorina ќе ви каже дека климатските услови значително се разликуваат од другите планини во регионот. Оваа планина, во поголемиот дел од зимата, за скијачите претставува идеална комбинација на густа снежна покривка и светло и сончево небо, особено во февруари, март и април. Jahorina е под снег во просек 175 дена во годината, што, во тој поглед ја прави европски раритет. Просечната височина на снегот кој се задржува на планината од октомври до мај изнесува 106 см.

ВО БРОЈКИ

Активни ски ресорти: 10+
Највисок ски ресорт : 2.067 м.н.в.
Најголема висинска разлика : 797м
ДОДАДЕНА ВРЕДНОСT

Кулинарство
ценовна предност
loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.