+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Schladming

Почетна страна  >  Avstrija  >  Schladming
Сместување
52 Сместување
Ски патекa
123km Ски патекa
До
745m До 1894m

SchladmingSchladming, е традиционално место на одржување на светското првенство во скијање, кое последните години доживеа многу добредојдени промени и така стана едно од најголемите и најмодерни ски центри во Австрија. Покрај исклучително богатата дополнителна понуда, во Schladmingu (Rohrmoos) се наоѓа и најдолгата патека за санкање во Styria, долга 7 км. Ски центарот има еден од најмодерните системи за вештачки снег во Европа, исто така е поврзан со глечерот Dachstein, што овозможува скијање во текот на целата година.

После скијањето - пак скијање!
На располагање се 3 км патеки за ноќно скијање. Тука е уште и ноќното санкање, лизгање, возењето со коњски запреги, базени, сауни, ресторани...Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Во местото има неколку маркети.
1 Пекара
Во местото има неколку мали пекари
1 Туристичко биро
Туристички информативен центар, телефонски број +43 3687 233 10.
1 Банка/банкомат
Во местото има повеќе банки и банкомати.
1 Продавница за сувенири
Неколку мали продавници со поклони, сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица Schladming, телефонски број +43 59 133 6356 или 133.
1 Пошта
Пошта Schladming, затворена во сабота, недела и празници.
1 Болница
Болница Schladming.
1 Лекар
Брза помош и спасувачка служба : 112
1 Прва помош
Брза помош и спасувачка служба : 112
1 Стоматолог
Стоматолошка ординација Dr. Philipp и Dr. Astrid Stenzel. Телефонски број +43 3686 2111.
1 Аптека
Аптека Edelweiss Apotheke, отворена секој ден.
1 Планинска служба
Планинска служба : 144
1 Кино
Klang-Film-Theater Schladming.
1 Музеј
Градски музеј Schladming.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Спортски центар
Спортски центар Erlebnisbad & Fitness Studio Schladming: базени , aquabic, фитнес, водени вежби.
1 Лизгалиште
Лизгалиште Eislauf ARENA Schladming, отворена секој ден. Можност за изнајмување лизгалки.
1 Санки со кучешка запрега
Возење со кучешка запрега, три часа возење 49 € по лице. Сите информации и резервации по телефон +43 664 965 6501
1 Санки со коњска запрега
Возење во кочија, во околината Schladming . Сите информации и резервации по телефон +43 3686 4601
1 Snowshoeing
Качување со водич, достапно е секој ден, во зависност од времето. Информации и резервации на телефонски број +43 368 520 903.
1 Ski touring
Тури низ околните планини со лиценцирани водичи. Можност за изнајмување на опрема. Сите информации и резервации по телефон +43 368 723 310
1 Параглајдинг
Лет со параглајдер во тандем , резервации и информации на +43 660 8877 440.
1 Ноќен клуб / дискотека
Cult Club и Hohenhaus Tenne.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.