+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Kitzbuehel

Почетна страна  >  Avstrija  >  Kitzbuehel
Сместување
3 Сместување
Ски патекa
179km Ски патекa
До
800m До 2000m

KitzbuehelЛегендарниот австриски град-домаќин на престижната трка Светски куп на познатиот Streif.Денски тоа е ски центар со огромни можности,а навечер центар на глмурот-со еден збор Kitzbühel.

Kitzbühel е најпознат австриски ски центар и заедно со Јochberg и Kirchberg е една од најпопуларните дестинации. Идеално за одлични скијачи,почетници, фамилии,парови...

СКИЈАЊЕ ОД ОКТОМВРИ ДО МАЈ !


Kitzbühel- голем ски ресорт во Tirol кој се протега на 9 врвови со 179km патеки од 800 дo 2000 м.н.в.
Поради одличната положба и неверојатната клима скијање има веќе 120 години.
Kirchberg, Kitzbühel и Joсhberg имаат вкупнo 168km патеки,од кои најпозната е Streif за спуст нa Hahnenkamm (еднa oд најтешките патеки на светот).Покрај екстремната Streif ма и неколку патеки погодни за средни скијачи и почетници. На патеката Gajsberg во Jirchberg има ноќно скијање.

Ито така на располагање се и 40 км патеки за нордиско скијање и 18 км означени ски рути со длабок снег.Патеките се поврзани со ски бус и со 54 модерни ски лифтови ( 9000 скијачи на час)

ДОПОЛНИТЕЛНА ПОНУДА ПОКРАЈ СКИЈАЊЕТО

Освен скијање и snowbord,на располагање е и нордиско скијање,лизгање, јавање, возење со кочии, тениски и голф терени, curling, јавен затворен базен, езерото Schwarzsee.
Голема атракција се и игло селото Igludorf (на планината Hehnenkamm - ледени ресторани и хотели со температура околу 0*С) и познатиот welnes centar ’’Aquaarena’’ (сауна,базен,welnes program, aqua fitnes).
За најмладите има ски градинка во Kirchberg и 2 мини клубови Kitz4Kids во Kitzbuhel, како и мини клуб за деца нескијачи постари од 2 години во Kirchberg .
Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Продавници во Kitzbühel, Kirchberg и Jochberg.
1 Пекара
Повеќе пекарници во Kitzbühel, Kirchberg иJochberg.
1 Месара
Има повеќе месарници и продавници.
1 Туристичко биро
Лоцирано во центарот на Kitzbühel
1 Банка/банкомат
секое место има бар една банка,неколку АТМ
1 Продавница за сувенири
Продавници за сувенири на целото подрачје.
1 Полициска станица
Полиција :113
1 Пошта
Во центарот на Kitzbühla.
1 Болница
Здравствен центар во центарот на Kitzbühla , во St. Johannes оддалечен 10km се наоѓа болница.
1 Лекар
Брза помош и спасувачка служба: 112
1 Прва помош
Брза помош и спасувачка служба: 112
1 Стоматолог
Повеќе приватни стоматолошки ординации,телефонските броеви можете да ги добиете во туристичкиот информативен центар или на веб-страницата www.kitzbuehel.com.
1 Аптека
Две аптеки во центарот на Kitzbühel (не работат во недела).
1 Планинска служба
Планинска и спасувачка служба: 144
1 Кино
Кино Kitzbühel.Филмови само на германски јазик.
1 Музеј
Градски музеј Kitzbühel.

Дополнителна понуда за скијачи


1 Затворен тениски терен
3 покриени тениски терени во Tennis Club Kitzbühel.
1 Спортски центар
Спортска сала Sportpark Kitzbühel , фитнес центар Fitness 4 Fun, Aquarena.
1 Лизгалиште
Отворено и затворено лизгалиште во спортскиот комплекс Sportpark Kitzbühel.
1 Качување по мраз
Парк за качување се наоѓа кај патеките за санкање во Gaisberg-Kirchbergu. Резервација на термин и водич на телефонскиот број +43 5357 2000.
1 Терен за тенис
1 Snowshoeing
Бесплатни тури од понеделник до петок во 09:45h пред ТИЦ Kitzbühel. Ако немате сопствени чевли за снег, може да изнајмите на лице место.
1 Ski touring
Локалните ски школи нудат повече можности за тури по неуредени терени.
1 Параглајдинг
Тандем скок организиран од агенцијата Element3.Резервација на телефонот +43 5356 72301 или на web страната www.element3.at
1 Ноќен клуб / дискотека
голем избор на ноќни клубови на подрачјето.

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.