+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Katschberg

Почетна страна  >  Avstrija  >  Katschberg
Сместување
15 Сместување
Ски патекa
70km Ски патекa
До
1066m До 2220m

KatschbergKatschberg е мирен, прекрасен фамилијарен ски - центар, кој поради лесниот пристап и добро организираните патеки е многу популарен меѓу фамилиите од нашите простори.
Katchberg се наоѓа на врвот на преминот помеѓу Корушка и Салцбуршкиот регион.
Познат е по своите широки патеки, посебно по најпознатата патека А1 , долга 6 км, поради должината и ширината е наречена автопат.
Се одликува со модерна ски инфраструктура со многу разновидни и широки патеки, од голи врвови до шумски предели. Во местото можете да најдете неколку ски-барови, продавници, ресторани, дискотеки и ски школи.
Она по што се издвојува Katschberg е грижата за најмладите.
Има неколку детски игралишта, специјални лифтови низ целиот скијачки центар, додека на патеките се поставени и други анимации низ кои децата ги води маскотата на ски-центарот (сино-насмеано срце).

Различни и добро организирани патеки без премногу толпи, како на патеките така и на редовите, оставаат голем впечаток.Понуда на спорт и забава


1 Бар/паб
Работно време - да се провери на рецепција.
1 Ресторан
Проверете на рецепција за работно време на ресторанот.
1 Продавница за овошје и зеленчук
Продавница во местото.
1 Отворен паркинг:
Расположливост на места и димензии на возилото задолжително да се провери на рецепција!
1 Туристичко биро
Туристичко информативен центар, отворен секој ден, а во недела и празници само претпладне. Број +43 4734 630
1 Банка/банкомат
Банкомат во близина на Erwin Resch Ski & Sportzentrum.
1 Продавница за сувенири
Повеќе мали продавници со сувенири и локални производи.
1 Полициска станица
Полициска станица , број :133
1 Лекар
Доктор : 112
1 Прва помош
Брза помош :112
1 Планинска служба
Шумска полиција : 144

Дополнителна понуда за скијачи


1 Санки со коњска запрега
Можни ноќни и дневни возења, цена за едно возење (околу еден час и половина) 22€ по лице - дневно возење, 27€ ноќно возење - попуст за деца. Информации на тел. број +43 664 2844 583
1 Snowshoeing
Тури низ околните шуми и планини, задолжителна најава ден порано до 17:00 h на тел. број +43 664 252 7345
1 Ski touring
Тури на околните планини со лиценциран водич. Можност за изнајмување на опрема. Информации на тел. број +43 650 950 0135

loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.