Кнежевство Андора -Барселона-скијање-skifun
+389 34 345 212
Најави сеНОВА РЕГИСТРАЦИЈА

* Оваа информација е незадолжителна
* Оваа информација е незадолжителна


Andorra

Таму каде што скијаат Французите

Почетна страна  >  Andorra

Повеќе за АндораСо своите 65 врвови и надморска височина од преку 2500 м Андора е идеално место за уживање на снежните височини на Пиринеите, и едно од ретките места на светот каде што целата држава може да се претвори во еден голем ски центар.
Кнежевството Андора е сместено помеѓу Франција и Шпанија и го има сочувано најдоброто што природата и го има дадено.
Пејзажите изобилуваат со прекрасни врвови, тесни долини, многу снег и најубавиот подарок на Медитеранот - одличното сонце. Во соработка со компанијата „Air Serbia“ и нејзиниот директен лет до Барселона, Ви овозможивме брзо и лесно да стигнете од Белград до овој егзотичен ски-центар со кафе-пауза во Барселона. Во Андора постојат два ски-центри и три ски региони. Grandvalira е најголемиот ски центар со 210 км патеки што ги поврзува во полукруг градовите Encamp (предградието на главниот град Andorla La vella), Canilo, El Tarter, Soldeu и Pas de la Casa на границата со Франција. Вториот ски центар е Vallnord, кој се состои од два дела Pal Arnisal (100 км патеки) и Arcalis (35 км патеки) кои во догледно време ќе се спојат во еден голем ски центар. Од оваа сезона со ски карта Grandvalira имате можност да скијате еден ден на ски центарот Vallnord.

Иако е чисто планинска земја, она по што дополнително се одликува Андора е нејзината извонредна медитеранска кујна. Близината на Барселона и нејзиното пристаниште им овозможува секојдневно во 5 часот наутро да стигаат шлепери со свежа морска храна и храна од најоддалечените делови на светот. Од аеродромот во Барселона ве делат само 193 км и околу 2,5 часа возење со удобните автобуси низ прекрасните пејсажи на Каталонија.

Кнежевството Андора е потписник на Шенгенскиот договор, така што граница со Шпанија и Франција скоро да не постои, но не е членка на Европската унија, па сама ја води својата внатрешна политика, која и овозможува да има една од најниските стапки на ДДВ во Европа од само 5%, што ја прави мека за љубителите на шопинг. Продавниците во главниот град на Андора - La Vella не работат само 2 дена во годината, на Велигден и Божиќ, а останатите 363 дена во годината се отворени од 10:00 до 22:00 часот.

Воздухот е исто така голем плус за Андора бидејќи не постои никаква индустрија и забранета е на територијата на целата земја. Единствените активности што се дозволени во ова кнежевство се трговија, туризам и земјоделство или сточарство.

Кнежевството Андора е сместено помеѓу Франција и Шпанија и го има сочувано најдоброто што природата и го има дадено.
Пејзажите изобилуваат со прекрасни врвови, тесни долини, многу снег и најубавиот подарок на Медитеранот - одличното сонце.
Воздухот е исто така голем плус за Андора бидејќи не постои никаква индустрија и забранета е на територијата на целата земја. Единствените активности што се дозволени во ова кнежевство се трговија и туризам.
Во Андора постојат два ски-центри и три ски региони. Grandvalira е најголемиот ски центар со 210 км патеки. Вториот ски центар е Vallnord, кој се состои од два дела Pal Arnisal (100 км патеки) и Arcalis (35 км патеки) .
Иако е чисто планинска земја, она по што дополнително се одликува Андора е нејзината извонредна медитеранска кујна. Близината на Барселона и нејзиното пристаниште им овозможува секојдневно во 5 часот наутро да стигаат шлепери со свежа морска храна и храна од најоддалечените делови на светот.
Кнежевството Андора е потписник на Шенгенскиот договор, така што граница со Шпанија и Франција скоро да не постои, но не е членка на Европската унија, па сама ја води својата внатрешна политика, која и овозможува да има една од најниските стапки на ДДВ во Европа од само 5%, што ја прави мека за љубителите на шопинг. Продавниците во главниот град на Андора - La Vella не работат само 2 дена во годината, на Велигден и Божиќ, а останатите 363 дена во годината се отворени од 10:00 до 22:00 часот.
Во соработка со компанијата „Air Serbia“ и нејзиниот директен лет до Барселона, Ви овозможивме брзо и лесно да стигнете од Белград до овој егзотичен ски-центар со пауза за сангрија или паеља во Барселона.
Од аеродромот во Барселона ве делат само 193 км и околу 2,5 часа возење со удобните автобуси низ прекрасните пејсажи на Каталонија.
loading ...
  • 1
  • Изберете го Вашето сместување

Изберете го Вашето сместување

loading ...
Copyright © 2007–2017 SKIFUN.eu™. All rights reserved. / Сите права се задржани.