Folgarida
+387 51 491 377
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Folgarida

Početna strana  >  Italija  >  Folgarida
Smještaja
7 Smještaja
Staza
62km Staza
do
900m do 2180m

FolgaridaVEOMA ATRAKTIVNO

Skijalište čine više od 36 staza ukupne dužine 62 kilometara. Trećina je prilagođena mlađima, polovina će se svidjeti srednje zahtjevnim skijašima a za ljubitelje adrenalina tu su 10km crnih staza. Prošle godine iznad Marileve napravljena je nova Little Grizzly staza koja na svojih 810m dužine ima nagib i do 70 stepeni. Iz manje Folgaride do veće Marilleve ka vrhu Monte Vigo (2.179 m.n.m.) penje se 25 žica, mahom gondola i sjedežnica.
U zavisnosti koliki su vam apetiti možete birati između više različitih skipasova. Osnovni je Folgarida-Marilleva za 62 km staza, zatim je tu Campiglio Dolomiti Brenta za područje od 150 km staza dok je uz manju doplatu moguće skijati cijelo područje Skirama Dolomiti sa 380 km staza. Gostima smještenim u Marillevi veoma su zanimljive i dostupne žice u susjednom Tonaleu koje voze do 3000m visokog glečera Presene.

NEMA DOSADE NA SNEGU

Na stazi Casina možete besplatno provjeriti brzinu svog slalomskog spusta. Iznad Marilleve na stazi Dos de la Pesa Facile tokom vožnje (sa dve on-line kamere) mogu vas uhvatiti u Ski Movie pa se prije starta prijavite na www.ski.it kako biste prijateljima kod kuće pravili zazubice dok uživo preko Facebooka gledaju vašu vožnju. Čak i borderi i free style skijaši biraju područje Marilleve jer ih četvorosjedežnica Sghirlat penje do modernog snježnog parka.
Ako ste se cijelog dana vozali po okolini rado ćete se uveče vratiti na osvjetljenu stazu Biancaneve. Noćno skijanje uključeno je u cijenu skipasa. Najbolja Apres ski zabava organizovana je kod staze Azzura u Folgaridi. Kalendar koncerata, festivala i porodične animacije biće objavljen na internet strani skijališta nešto prije početka sezone.

Ove sezone se dosta radilo na unapređenju sistema za vještačko zasnježivanje i sada imaju 600 topova - na svakih 100m po jedan. Poboljšali su i pokrivenost skijališta besplatnim skignalom za wi-fi. Treći novitet je posve još i romantičan. Gondola Belvedere 2 na Malghet Aut od prošle sezone saobraća i uveče. Vodi vas na apre-ski na visinu od 1.860m gde iz romantičnog kutka ili ipak sa nekim većim društvom možete slušati muziku i uživati u večernjem pogledu na siluete Dolimita Brenta.

Za maskotu skijališta Folgarida-Marilleva odabrana je dolomitska autonomna rasa lisice. Maskirani animatori najviše zabave priređuju u Family Parku na Malghet Aut, koji je napravljen pored vrtića Folgarida Kinderland, ski škole i terase za sunčanje. Opremljen je sa dve vučnice i pokretnim trakama kao i sjedežnicom Bamby. Čak i početnici na bordu imaju svoj snježni park Easy Line.
Za djecu od 2 do 10 godina može biti zanimljiva i igraonica/vrtić sa Nintendom Wii dok roditelji naprave jedan krug za svoju dušu.Ponuda sporta i zabave


1 Bar/pub
Radno vrijeme provjerite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vrijeme restorana provjerite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U mjestu ima market.
1 Pekara
U mjestu ima pekara.
1 Turist biro
TIC Folgarida, tel. broj +39 0463 986 608.
1 Banka/bankomat
U mjestu ima bankomat.
1 Prodavnica suvenira
U mjestu ima manja prodavnica sa suvenirima i lokalnim proizvodima.
1 Doktor
Služba za hitne slučajeve: 118
1 Prva pomoć
Manja ordinacija za hitne slučajeve, pored apoteke.
1 Apoteka
Apoteka Folgarida, otvorena svaki dan.
1 Gorska služba
Služba za hitne slučajeve: 118

Dodatna ponuda za skijaše


1 Klizalište
Otvoreno klizalište Folgarida, otvoreno svaki dan od 18h do 21h. Mogućnost najma klizaljki.
1 Slobodno penjanje po ledu
Penjanje po ledenom zidu u pratnji vodiča. Sve informacije i rezervacije moguće je dobiti na broj +39 0463 973278.
1 Krpljanje
Šetnja sa krpljama, uz pratnju vodiča, moguća je svaki dan zavisno od vremenskih uslova. Informacije i rezervacije na telefonskom broju +39 0463 986350.
1 Ski turing
Ture u pratnji vodiča po okolnim planinama u pratnji licenciranog vodiča. Mogućnost najma opreme. Možnost tudi izposoje opreme. Informacije i rezervacije moguće je dobiti na broju +39 0463 986350.

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2018 Skifun d.o.o.. Sva prava zadržana.