+387 51 491 377
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan

Borovec

Početna strana  >  Bugarska  >  Borovec
Smještaja
3 Smještaja
Staza
58km Staza
do
1300m do 2925m

BorovecBorovets je jedan od najvećih skiališta u Bugarskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1300m na sjevernim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mjesto za odmor i bavljenje sportom.

Naselje je formirano krajem XIX vijeka i bilo je poznato kao Chamkoria (Borova šuma) sve do sredine XX vijeka. Na samom početku više je bio ljetnja destinacija i poznato lovišete tokom zime dok se nakon 70-tih godina XX vijeka nije proširio, obogatio svoju ponudu velikim hotelima u alpskom stilu kao i infrastrukturom za zimske sportove i tako postao moderan zimski centar.
Blizina glavnom gradu i prijatna klima (hladna i svježa ljeta kao i veoma snježne zime) pretvorili su Borovec u odličnu destinaciju za ljude koji vole da provode svoj odmor na planini.

Ski područje Borovets uključuje 24 ski staze totalne dužine preko 58km, cross-country staze, staze za noćno skijanje, dio za djecu. Skijašima su na raspolaganju 12 modernih i dobro održavanih liftova.
Staze su raspoređene na tri dijela: Sitnyakovo – Martinovi baraki, Markudzhik i Yastrebets. Staze su različitih kategoria i pogodne su kako za početnike tako i za napredne skijaše.
Staze za cross-country skijanje su duge 35 km i najmanje 6 m široke, napravljene su prema standardima Internacionalne Ski Federacije.

Hoteli i smještaj u Borovecu su brojni i raznovrsni od luksuznih hotela do udobnih šaleta sa saunom. Pored toga, postoji i dosta privatnih vila.
U Borovecu se nalaze i brojni sadržaji koji uključuju restorane, picerije, barove i diskoteke. Mjesto nudi dobre uslove za opuštanje i ima sve što je potrebno za prijatan odmor, uključujući prodavnice, apoteke, mjenjačnice, banke, bankomate, medicinske usluge itd.
Odmaralište nudi izuzetno dobre uslove za sport i opuštanje. Veći hoteli imaju bazen, saunu i spa centar sa velikom ponudom tretmana.Ponuda sporta i zabave


1 Bar/pub
Radno vrijeme provjerite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vrijeme restorana provjerite na recepciji objekta.
1 Piljarnica
U mjestu ima više prodavnica.
1 Turist biro
TOURIST INFORMATION CENTER - SAMOKOV, Tel: +359 722 60313
1 Banka/bankomat
Banke se nalaze u gradu Samokov.
1 Prodavnica suvenira
U mjestu ima više radnji sa suvenirima.
1 Policijska stanica
Policijska stanica se nalazi u gradu Samokov.
1 Pošta
Pošta se nalazi u gradu Samokov.
1 Bolnica
Bolnica se nalazi u gradu Samokov.
1 Doktor
U mjestu postoji medicinski centar koji radi 24h.
1 Prva pomoć
Broj hitne pomoći: 112.
1 Zubar
Zubar se nalazi u gradu Samokov.
1 Apoteka
Apoteke se nalaze u gradu Samokov.
1 Gorska služba
Gorska služba spašavanja: +359887100243.

Dodatna ponuda za skijaše


1 Noćni klub / diskoteka

loading ...
  • 1
  • Rezultati

Rezultati

loading ...
Copyright © 2018 Skifun d.o.o.. Sva prava zadržana.